Sınır ötesi tezkeresi TBMM'de!

Lübnan, Orta Afrika, Suriye ve Irak'ta görev başında olan Mehmetçik'in görev süresini uzatan tezkereler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu. 

GÜNDEM 01.10.2020, 12:15
Sınır ötesi tezkeresi TBMM'de!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, tatilin ardından bugün tekrar mesaiye başlıyor. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündeminde Suriye ve Irak tezkeresi olacak. 

Suriye ve Irak'a sınır ötesi operasyon düzenlenmesine ilişkin hükümete sunulan yetkinin bir sene daha geçerli olmasına dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ele alınacak.

Öte yandan, BM'nin (Birleşmiş Milletler) Orta Afrika Cumhuriyeti ile Mali'de yürüttüğü operasyon ve görevlere katılıma dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresi de değerlendirilecek. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına, söz konusu tezkerelerin bir sene daha uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı tezkereleri sunuldu. Bu teklifin, 6 Ekim günü ele alınacağı bildirildi. 

HDP, Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK'nın yapılanmasının önüne geçmek amacıyla oluşturulan tezkerelere tekrar "Hayır" oyu verecek.

Ziyaretçi yasağı getirildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yerleşkesi ile ek binalarına 1-31 Ekim tarihlerinde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri kapsamında, genel kurul çalışmalarının gerçekleştirileceği günlerde ziyaretçi alınmayacağı bildirildi. 

Yorumlar (0)