Şentop: Bunun karşılığını mutlaka bulacaklar

Bombalı saldırının gerçekleştiği İstiklal Caddesi’ni ziyaret ederek olay yerine karanfil bırakan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Türkiye’ye bu tarz terör eylemleri ve terör örgütleri vasıtasıyla mesaj vermek isteyenler, bunun karşılığını mutlaka bulacaklar” dedi. 

GÜNDEM 14.11.2022, 16:27 15.11.2022, 17:00
Şentop: Bunun karşılığını mutlaka bulacaklar

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte, bombalı saldırının düzenlendiği İstiklal Caddesi’ni ziyaret eden TBMM Başkanı Şentop, olay yerine karanfil bıraktıktan sonra önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin istikrarsızlaştırmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Şentop, “Dün gerçekleşen hain terör eyleminde maalesef 6 vatandaşımız yaşamını yitirdi ve şehit düştü. 81 vatandaşımız yaralanmıştı, önemli bir bölümü taburcu edildi. Tedavisi hala devam eden hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybeden değerli vatandaşlarına Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Öfkemiz ve acımız büyük” şeklinde konuştu. 

“Kuklaları ve kuklacıları milletimiz biliyor”

Türkiye’nin terörle mücadele çalışmalarına aynı kararlılıkla devam edeceğinin altını çizen Şentop, “Türkiye’ye bu tarz terör eylemleri ve terör örgütleri vasıtasıyla mesaj vermek isteyenler; ülkemizin huzurunu bozmayı, bizi istikrarsızlaştırmayı hedefleyenler, bunun karşılığını mutlaka bulacaklar. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın. Olayın yaşandığı ilk dakikadan itibaren milletimizin kimlerin hangi hain söylemlerde bulunduğunu, hangi hain değerlendirmeler yaptığını çok iyi takip ediyor. Gerek kuklaları, gerekse de kuklaların arkasındaki kuklacıları Türk milleti biliyor. Devletimiz de bunlara gereken yanıtı her koşulda ve her vasıtayla vermeye muktedirdir" ifadelerini kullandı. 

“Kendi ülkelerinde huzursuzluğu tadacaklar”

“Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışanlar, er ya da geç mutlaka kendilerini istikrarsızlaştıracaktır” diyerek sözlerine devam eden Şentop, “Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlar kimler olursa olsun, hangi ülkeler olursa olsun mutlaka kendi ülkelerinde huzursuzluğu tadacaktır. Burada güvenlik güçlerimizi de tebrik etmek isterim. Saldırganı kısa sürede tespit ettiler, bunun ilişki ağı da ortaya çıkarılacaktır. Bunlara gereken yanıtı en şiddetli şekilde mutlaka vereceğiz" dedi.

Yorumlar (0)