Alman Başbakan’dan İstanbul için taziye mesajı: “Dehşetle duydum”

İstanbul’da meydana gelen patlamanın sonrasında birçok ülkeden taziye mesajları gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini sunan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Federal yönetim adına başsağlığı diliyorum” dedi.

GÜNDEM 14.11.2022, 16:30 15.11.2022, 17:00
Alman Başbakan’dan İstanbul için taziye mesajı: “Dehşetle duydum”

Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısının sonrasında dünyadan Türkiye'ye taziye mesajları gönderilmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziyelerini sunan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, “Federal yönetim adına başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

“Düşüncelerim hayatını kaybedenlerin aileleri ile beraber”

Scholz taziyesinde, "Sayın Başkan, İstanbul'un merkezi olarak bilinen bir yerde gerçekleşen ve masum insanları yaşamdan ayıran, belirli bir kısmını da yaralayan patlamayı dehşetle duydum." ifadesinde bulundu.

Edinilen bilgilere göre, mesajının devamında Alman Başbakan şu ifadelere yer verdi: "Federal yönetim adına başsağlığı dileklerimi dile getirmek isterim. Her zaman aklımız hayatını kaybedenlerin yakınları ile beraber. Yaralıların bir an önce iyileşmesini diliyorum."

Olayın yaşandığı gün resmi sosyal medya hesabı olan Twitter’dan açıklamada bulunan Scholz, "İstanbul'un tam kalbinden tarafımıza gelen görüntüler oldukça korkunç. Yaşanan zor zamanlarda düşüncelerimiz her zaman terör mağdurları ve kurban gidenlerin aileleri ile beraber. Türk vatandaşlarına en derin taziyelerimizi iletiyoruz" dedi.

“Türk halkının yanındayız”

Diğer taraftan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de meydana gelen terör saldırısına dair bir taziye mesajında bulundu.

Steinmeier, “İstanbul'da gerçekleşen yıkıcı patlama beni derdinden sarstı. Düşüncelerim hayatını kaybedenler ve aileleri ile beraber. Bütün yaralıların hızlı bir şekilde iyileşmesini diliyorum. Bu olay karşısında biz Almanlar, Türk halkının ve İstanbulluların her zaman yanındayız.” dedi.

Yorumlar (0)