Seçil Erzan'dan devlete "yardım edin" çağrısı: "Canımla buradayım!"

"Yüksek kar getirili gizli fon" davasının duruşması bugün İstanbul 41.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Eski futbolcu Semih Kaya, tanık olarak dinlenmek için mahkemeye geldi. Duruşmada söz alan sanık Seçil Erzan, "Kimse ne aldığını açıklamazsa gerçek ortaya çıkmayacak. Canımla buradayım. Özür dilerim, bunun sebebi benim. Bende değil para. Devlet yardım etsin, bu para ancak öyle bulunur." dedi. Peki gizli fon davasında kim, ne kadar dolandırıldı? İşte detaylar...

GÜNDEM 15.01.2024, 14:15 15.01.2024, 14:41 Hakan Öksüz
Seçil Erzan'dan devlete "yardım edin" çağrısı: "Canımla buradayım!"

Denizbank'ın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi eski müdürü Seçil Erzan'ın başrolünde olduğu "yüksek kar getirisi" vaatli gizli fon davasının duruşması bugün İstanbul 41.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Kamuoyunda "Fatih Terim fonu" olarak da adlandırılan davada Seçil Erzan, Ali Yörük, Atilla Yörük, Asiye Öztürk, Hüseyin Eligül, Nazlı Can ve Kerem Can "şüpheli" sıfatıyla yargılanıyor.

Davaya müşteki sıfatıyla dahil olanlar

Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Emre Çolak, Buse Terim Bahçekapılı ile eşi Volkan Bahçekapılı'nın da aralarında yer aldığı 18 kişi davaya "müşteki" sıfatıyla dahil oluyor. 2022'de futbol kariyerini noktalayan eski Galatasaraylı Semih Kaya'nın da aralarında bulunduğu pek çok bugün tanık dinlenecek.

Semih Kaya tanık olarak konuşmak için geldi

21 kişinin 25 milyon dolar dolandırıldığı öne sürülen davada şube müdürü Seçil Erzan'ın yargılanması sürüyor. Bugünkü duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük'ün yanı sıra tutuksuz yargılanan Asiye Öztürk, Nazlı Can ve Atilla Yörük katıldı. Nurettin Gözaçan ve Mert Zeydanlı gibi pek çok müştekinin yer aldığı duruşmaya tanık olarak dinlenecek eski futbolcu Semih Kaya'nın da katıldığı görüldü.

Seçil Erzan: "Devlet yardım etsin, bu para ancak öyle bulunur"

Tanıkların ifadelerinden önce sanık Seçil Erzan söz aldı. Tüm HTS eşleşmeleri ile GPS kayıtlarına bakılmasını talep eden Erzan, "MASAK kayıtlarına da bakılsın. Banka müdürü olmasaydım Selçuk İnan o parayı verir miydi? Fonda yüksek faiz beklentisi vardı, bunu kabul ediyorum. Kimse ne aldığını açıklamazsa gerçek ortaya çıkmayacak. Canımla buraya geldim. Fonu Semih Kaya'ya ben söyledim. Daha çok faiz isteyenlere yetişmeye çalıştım ama yapamadım. Özür dilerim, bunun sebebi benim. Bende değil para. Devlet yardım etsin, bu para ancak öyle bulunur." ifadelerini kullandı.

Seçil Erzan'ın 252 yıla kadar hapis cezası alması isteniyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre "nitelikli dolandırıcılık" ile "özel belgede sahtecilik" suçlamalarının yöneltildiği Seçil Erzan hakkında 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer şüphelilerin ise 3 yıldan 65 yıla kadar hapsi talep ediliyor. Müşteki sayısının 18'den 21'e yükselmesi sonrası Seçil Erzan hakkında talep edilen hapis cezası 77 yıldan 252 yıla kadar çıktı.

Kim ne kadar dolandırıldı?

Peki gizli fon davasında kim ne kadar yatırdı, ne kadar dolandırıldı? 1 milyon 200 bin dolar teslim eden Galatasaray'ın kalecisi Muslera, verdiği paranın 700 bin dolarlık kısmını geri alabildi. 13 milyon 900 bin doları nakit olarak Seçil Erzan'a elden teslim eden Arda Turan 7 milyon 500 bin dolar kaybetti.

Selçuk İnan'ın 3 milyon 685 bin dolarından 1 milyon 535 bin dolarlık kısmı buhar oldu. Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı, 190 bin doları Seçil Erzan'a gönderdi. Emre Belözoğlu ise 4 milyon 292 bin doları Erzan'a teslim etti. Belözoğlu, bu paranın bir kısmını Buse Terim Bahçekapılı'nın eşi Volkan Bahçekapılı ile yolladı.

Buse Terim Bahçekapılı - Volkan Bahçekapılı çifti

Yorumlar (0)