Sağlığa zararlı 4 ton 200 kilo et yakalandı: 'Yakalanmasaydı piyasaya sürülecekti'

Kırklareli’nde bulunan bir işletmede tüketilmesi uygun olmayan, bozuk ve son kullanma tarihi geçtiği belirlenen 4 ton 250 kilogram et ve et ürünü yakalandı.

GÜNDEM 29.12.2021, 12:57 30.12.2021, 09:35
Sağlığa zararlı 4 ton 200 kilo et yakalandı: 'Yakalanmasaydı piyasaya sürülecekti'

Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından Kırklareli'ndeki et ve et ürünleri işletmelerine ilişkin bir denetim yapıldı.

4 ton 250 kilo bozuk et

Ekipler tarafından yapılan denetimlerde, bir işletmede tüketilmesi uygunsuz olan ürünlerin bulunduğu belirlendi.

Denetimlerde 4 ton 250 kilogram et ve et ürünü ele geçirilirken, bu etler, elektrik enerjisine dönüştürülmek amacıyla şirketten alınarak biyogaz tesisine gönderildi.

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, halkın sağlığını korumak amacıyla sürekli denetimler yaptıklarını ifade etti.

“Çok ağır cezalar verilecek”

Ürün alırken son kullanma tarihlerinin kontrol edilmesi yönünde vatandaşları uyaran Aksoy, kendilerine gelen bütün ihbarları dikkate aldıklarını dile getirdi.

Denetimler neticesinde, halk sağlığına zararlı et ve et ürünlerinin bir işletmede ele geçirildiğini açıklayan Aksoy, şunları söyledi:

"Hedefimiz; tarladan sofraya ilişkin gıda güvenliğini sağlamak. Kırklareli’de milletin güvenliği için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Ele geçirilen et ürünü imha edildi. Bu tarz illegal işler yapanlara bundan böyle çok ağır cezalar vereceğiz. Üreticilerimiz, lütfen yasaya uygun bir şekilde işlerini yapsınlar. Doğru biçimde yaparsak ve memleketimizin ve insanımızın sağlığını koruruz. Bu noktada, vatandaşlarımız da gördükleri yanlış işleri 174 Alo Gıda Hattı'na ihbar ederse hemen müdahale ediyoruz. Eğer yakalamasaydık, bunları büyük olasılıkla piyasaya süreceklerdi. Devletimiz bunun için var."

Yorumlar (0)