Yağışlar devam edecek mi? Meteoroloji’den uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerle ilgili tahminlerini paylaştı. Hafta başında hava durumu nasıl olacak? Yağışlar devam edecek mi? İşte yeni hava durumu haritası…

YAŞAM 21.04.2024, 09:32 Buse Önder
Yağışlar devam edecek mi? Meteoroloji’den uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde önemli hava değişiklikleri bekleniyor. Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Osmaniye çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay ve Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor.

Gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi sürüyor.

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2-4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden eseceği, yurdun güneydoğu kesimlerinde ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Batı Karadeniz kıyılarında ise güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

Kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, özellikle Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Ayrıca Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiğinden, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı önlem alınması tavsiye ediliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi uyarısı yapılıyor.

Yağışlar ne kadar devam edecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kuvvetli yağışların cumartesi günü batı bölgelerini terk edeceği, ancak doğu bölgelerinde ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde aralıklı yağışların süreceği belirtiliyor.

Batıda Trakya ve Çanakkale çevrelerinde yağışlar beklentisi sürüyor, doğu bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Hafta başında ise ülkenin batı kesimlerinde, Marmara, Kuzey Ege ve Muğla çevrelerinde yağış bekleniyor.

‘Önümüzdeki günlerde sıcaklıklar artacak’

Hava tahmini uzmanı Mehmet Özdemirci, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde aralıklı yağışlar var. Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde aralıklı yağışlar göreceğiz. Diğer bölgelerimiz ise parçalı ve az bulutlu olacak. Yarından itibaren kuvvetli yağış beklemiyoruz. Genellikle aralıklı sağanak şeklinde yağışlar göreceğiz. Hafta başında ise yalnızca ülkemizin batı kesimlerinde, Marmara ile Kuzey Ege ve Muğla çevrelerinde yağış beklentimiz var" dedi.

Özdemirci ayrıca, hava sıcaklıklarının doğu bölgelerde mevsim normallerinin üstünde seyrettiğini, diğer bölgelerde ise mevsim sıcaklıklarına yakın olduğunu belirtti. Önümüzdeki günlerde sıcaklıklarda artış beklediklerini ve salı gününden itibaren ise ülke genelinde mevsim normallerinin üstünde sıcaklıklar yaşanacağını söyledi.

Yorumlar (0)