Sabancı çiftinin tekne kazasında neler yaşandı? Sağlık durumları nasıl? Kazaya ilişkin son bilgiler

İş insanı Ali Sabancı ile eşi Vuslat Doğan Sabancı Yunanistan'da sürat botu ile dün kayalıklara çarptı. Sabancı çifti hava ambulansı ile İstanbul'a sevk edilerek tedavi altına alınırken, olay anına ilişkin yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor. Sürat botunu Ali Sabancı'nın kullandığı öğrenilirken kaptanın kayalıkları fark ettiği ve önce çocukları sonra da kendisini denize attığı öğrenildi. Kaza sonrası ise çiftin çocuklarının annelerini, kaptanın da Ali Sabancı'yı su yüzeyine çıkarttığı belirtildi.

GÜNDEM 26.08.2023, 10:33 26.08.2023, 10:49
Sabancı çiftinin tekne kazasında neler yaşandı? Sağlık durumları nasıl? Kazaya ilişkin son bilgiler

Yunanistan'da tatil yapan iş insanı Ali Sabancı ile eşi Vuslat Doğan Sabancı, denizde zodyak botla kaza yaparak ağır yaralandılar. İstanbul’a getirilen yaralı çiftin tedavileri devam ederken kaza anına ilişkin yeni bilgiler de ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre botu Ali Sabancı'nın kullandığı, kaptanın ise kayalıkları fark edince çocukları denize attığı öğrenildi. Kazanın ardından ise çocukların anneleri Vuslat Doğan Sabancı'yı, kaptanın da Ali Sabancı'yı sudan çıkardığı ifade edildi.

"Kaptan çocukları denize attı"

Yunanistan'da deniz kazası yapan iş insanı Ali Sabancıi ile eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumlarına dair yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Kazadan sonra Sabancı ailesine ilk müdahaleyi yapan tanıklar, kazanın nasıl gerçekleştiğini anlattı. Oksijen’de yer alan habere göre Sabancı çifti, oğulları Kaan ve Emre ile birlikte sürat botu ile Lipsi Adası kıyısında bulunan bir restorana gidiyordu. Yanlarında kaptanları da bulunan botu ise Ali Sabancı kullanıyordu. Kaptan ve çocuklar botun arkasında otururken kaptanın kayalıkları ilk fark ettiği ve önce çocukları denize attığı sonra da kendisinin atladığı öğrenildi. Saniyeler sonra ise botun kayalıklara çarparak ters döndüğü belirtildi.

Çocuklar annelerini, kapan ise Ali Sabancı’yı sudan çıkardı

Kaza sonrasında çocukların annelerini, kaptanın ise Ali Sabancı'yı su yüzeyine çıkarttığı öğrenildi. Kaptanın yaralı olan çiftin kendilerinde olmadığını fark ettiği o sırada ise çevredeki vatandaşların yardıma geldiği bilgisi paylaşıldı. Yaşanan olay üzerine Yunanistan Sahil Güvenlik güçlerinden yardım talep edildi. Denizden çıkarılan çift hızlı bir tekne ile Leros Adasına sevk edildi.

Ali Sabancı’nın sağlık durumu nasıl?

Diğer yandan entübe edilen ve ameliyat ile dalağı alınan Ali Sabancı'nın vücudunda ise çok sayıda kırık olduğu bilgisi paylaşıldı. Doktorların ise Ali Sabancı'nın vücudunda kalıcı bir hasar kalabileceği yönünde endişeleri var. Aort damarına stent takılan Ali Sabancı, sonrasında ise 'çoklu travma' ameliyatına alındı.

Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumu nasıl?

Kazada başını botun ön tarafındaki cam bölüme çarpan Vuslat Doğan Sabancı'nın yüz travması nedeni ile operasyona alınmasına karar verildiği bildirildi.

Diğer yandan botta bulunan Sabancı çiftinin çocuklarının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)