Ünlü gece kulübüne baskın! Zirek ve Alabaylar çetesi yakalandı

İzmir'in önde gelen gece kulüplerine yaklaşık 1000 polis ile eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çete liderlerinin toplantı yaptığı sırada gerçekleştirilen operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM 13.05.2024, 11:17 14.05.2024, 09:22 Buse Önder
Ünlü gece kulübüne baskın! Zirek ve Alabaylar çetesi yakalandı

İzmir'in en ünlü gece kulübüne yaklaşık 1000 polisle havadan, karadan ve denizden eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında çete liderlerinin toplantı yaptığı belirlenen gece kulübünde, 4'ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 24 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyeti'nden yapılan açıklamada, operasyonun detaylarına ilişkin ifadelere yer verildi.

Gece kulüplerini paravan olarak kullanıyorlardı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, örgütlü olarak uyuşturucu madde imal ve ticareti, silah ticareti ve rüşvet suçları işleyen şahısların, popüler gece kulüplerini paravan olarak kullanarak suç gelirlerini akladığı tespit edildi.

Bu şahısların uzun süredir vatandaşları zehirlediği ve başka organize suç örgütlerine finansman sağladığı belirlendi. Şüpheli şahısların suçu işleme yöntemleri, aylarca süren teknik ve fiziki çalışmalar neticesinde deşifre edildi.

Birçok malzemeye el kondu

Farklı tarihlerde yapılan ara yakalamalar sonucunda elde edilen somut deliller üzerine, Tac Mahal isimli gece kulübü başta olmak üzere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda;

9880 adet Ecstasy Hap

5711 adet Sentetik Ecza Hap

67.29 gram Esrar Maddesi

5 adet ruhsatsız Tabanca

1 adet Akrep olarak tabir edilen otomatik tabanca

13 adet 9mm Fişek

87 adet 7.62 mm Fişek

2 adet hassas terazi ele geçirildi.

24 kişi gözaltında alındı

Operasyonlar sonucunda yakalanan 3’ü aktif, 1’i emekli kamu görevlisi olmak üzere toplam 24 kişi gözaltına alındı. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen şahısların gerekli işlemlerin yapılabilmesi için gözaltına alındıkları bildirildi.

Operasyon anında çete liderlerinin toplantı yaptığı tespit edilen mekanın çatısına kaçmaya çalıştığı görüldü. Ancak polis helikopteri tarafından takibe alınan çete lideri, deniz tarafına inince yakalanarak gözaltına alındı.

‘İzmir’i sarsan operasyon’

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, operasyonun detaylarını anlatarak, “İzmir’i sarsan bir operasyon bu. En lüks gece kulübüne yapıldı bu operasyon. Suç örgütü yıllardır elde ettiği gelirle İzmir’in en popüler bu gece kulübünü alıyor, bunun üst katına örgütsel görüşmelerini yaptıkları ofis yapıyoruz. Operasyon günü denize sıfır olan bu gece kulübüne denizden, havadan, karadan özel harekatla giriyoruz” ifadelerini kullandı.

Zirek ve Alabaylar suç örgütü çökertildi

İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon sırasında çete üyelerine yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 3’ü aktif görevde olan polis memuru olmak üzere toplam 4 kamu görevlisini de gözaltına aldı. Zirek ve Alabaylar suç örgütü üyelerinden 20 kişi daha operasyon kapsamında gözaltına alındı.

İzmir Emniyeti, uyuşturucu tacirlerine karşı yürütülen mücadelenin, vatandaşların desteğiyle kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Yorumlar (0)