Ruslar resmen açıkladı: Ukrayna'da ilk kez hipersonik füze kullandık

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya’nın, Ukrayna’nın İvano-Frankivsk bölgesinde ilk kez “Kinjal” hipersonik füze kullanarak bir cephaneyi vurduğunu açıkladı. 

GÜNDEM 19.03.2022, 13:00
Ruslar resmen açıkladı: Ukrayna'da ilk kez hipersonik füze kullandık

Konuya ilişkin açıklama yapan Konaşenkov, Rus birliklerinin Ukrayna’nın Odessa bölgesinde Velikodolinskoe ve Velikiy Dalnik yerleşim birimlerinde Bastion kıyı savunma sistemleriyle, Ukrayna ordusuna ait olduğu belirlenen radyo-elektronik istihbarat merkezlerini imha ettiğini duyurdu. 

Rusya’dan Ukrayna’ya Kinjal hipersonik füzeli saldırı

Ukrayna'da ilk kez Kinjal hipersonik füzesi kullanıldığını duyuran Konaşenkov, "Hipersonik aerobalistik füzelerin bulunduğu Kinjal füze sistemi ile 18 Mart'ta, İvano-Frankivsk bölgesinde yer alan Delyatin yerleşiminde Ukrayna askeri güçlerinin büyük bir füze ve havacılık mühimmatının olduğu cephaneyi imha etti." sözlerini kullandı.

Ukrayna’ya ait 69 askeri unsurun gece saatlerinde imha edildiği bilgisini paylaşan Konaşenkov, 4 hava savunma füze sistemi, 1 hedef belirleme radar istasyonu, 4 komuta merkezi, 3 çok namlulu roketatar, 43 askeri teknik araç alanı ve 12 cephanenin bunlar arasında yer aldığını aktardı. 

Gece saatlerinde Rus hava kuvvetlerinin, 12 İHA'yı vurduğunu belirten Konaşenkov, “Bugüne kadar Rus ordusu, Ukrayna ordusunun 1438 tank ve zırhlı araç, 196 insansız hava aracı, 145 çok namlulu roketatar, 1237 özel askeri araç ve 556 obüs ve havan topu imha etti.” şeklinde konuştu. 

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, ABD yapımı olan 4 askeri arazi aracıyla arama ve keşif operasyonu gerçekleştiren Ukrayna Silahlı Kuvvetleri grubuna füze saldırısı düzenlenmesine yönelik görüntüler paylaştı. 

Bakanlıktan gelen açıklamada, "Yüksek hassasiyetli füzelerin vurduğu bu grup, daha sonra imha edildi.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)