Zelenskiy'den Putin'e yeni çağrı!

Ukrayna Lideri Zelensky, bir video mesaj yayınladı ve Rusya Lideri Vladimir Putin'e birebir görüşme çağrısında bulundu. 

GÜNDEM 19.03.2022, 09:17 20.03.2022, 13:05
Zelenskiy'den Putin'e yeni çağrı!

Rusya'nın ayrılıkçı bölgeleri bahane ederek Ukrayna'ya harekat düzenlemesiyle başlayan savaşta 24.  güne girildi.

Zelenskiy’den Putin’e ‘görüşme’ çağrısı

3 milyonu aşkın sivilin mülteci durumuna düştüğü savaşa son verilmesi çin diplomatik açıdan yeni bir aşamaya gelindi.

Ukrayna Lideri Zelensky yeni bir video mesaj paylaştı. Zelenski, bu mesajında Putin'e görüşme çağrısı yaptı. Zelenski, "Buluşmanın, konuşmanın zamanı geldi. Görüşmeler, Rusya'nın hatasının sebep olduğu zararın sınırlandırılması için tek fırsat" sözlerini kullandı.

“KDV dahil olmak üzere bütün vergileri kaldırıyoruz”

Yüklerin ülkeye girişini kolaylaştırmak için gümrük işlemlerini kolaylaştırdıklarını söyleyen Zelenskiy, "Halkımız ve savunmamız için gerekli ürünler, fizik yasalarının müsaade ettiği kadar kolay bir biçimde Ukrayna'ya teslim edilecek. Bütün bürokrasiyi, KDV dahil olmak üzere bütün gümrük ödemesi ve vergilerini kesinlikle kaldırıyoruz." dedi.

‘Rusya, tarafsız bir Ukrayna istiyor’

Rus Tass haber ajansına açıklamalar yapan Rus müzakereci Medinski,  "Ukrayna'nın NATO’ya katılmaması ve tarafsızlığı konusunda Ukrayna ve Rusya’nın görüşleri azami seviyede yakınlaştı" sözlerini kullandı ve Kiev ile Moskova’nın, Ukrayna’nın silahsızlandırılması meselesinde yolu yarıladığını ifade etti.

Ukrayna cephesinden ise Rusya ile görüşmelerin çok zorlu geçtiği ifadeleri kullanılmış ve müzakerelerin devam ettiği kaydedilmişti.

Yorumlar (0)