Dünya onları konuşuyor! Rus kozmonotlar Ukrayna renkleri giydi...

Rusya’dan Oleg Artemyev, Sergey Korsakov, Denis Matveev adlı 3 kozmonot, Uluslararası Uzay İstasyonu’na giderken, Ukrayna bayrağının renklerinin bulunduğu uzay elbiseleri ile dikkat çektiler. 

GÜNDEM 19.03.2022, 13:23 19.03.2022, 13:33
Dünya onları konuşuyor! Rus kozmonotlar Ukrayna renkleri giydi...

Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos, Oleg Artemyev, Sergey Korsakov, Denis Matveev adlı 3 kozmonotun, Soyuz MS21 uzay aracı ile Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildiğini duyurdu.

Rus kozmonotla Ukrayna rengi kıyafetlerle dikkat çekti

Başarılı fırlatmadan sonra Rus kozmonotların istasyonuna kilitlendikleri aktarıldı.

İstasyonda görevli Roscosmos kozmonotları Pyotr Dubrov ve Anton Şkaplerov, NASA astronotları Raja Chari, Mark Vande Hay, Kayla Barron, Thomas Marshburn ve ESA astronotu Matthias Maurer, 3 Rus kozmonotu kapıda karşıladı.

Karşılamadan sonra Rus kozmonotlar, Ukrayna bayraklarının rengi olan sarı ve mavi renkteki uzay elbiselerini giyerek Uluslararası Uzay İstasyonu’nda poz verdi.

Rus basınındaki haberlerde ise, daha önce yalnızca mavi renkte elbiseler giyen Rus kozmonotların bu değişiminin, Ukrayna üzerinde Rusya’nın hakimiyet kurduğu ve bunu uzaya taşıma arzusunda olduğu yönünde yorumlar yapıldı.

Rus kozmonot sayısı 5’e çıktı

Ayrıca Rusya’nın, 3 kozmonotu uzay istasyonuna göndermesiyle beraber istasyondaki Rus kozmonot sayısı 5’e çıktı. Bu son gelişmeyle birlikte istasyonun tarihinde ilk defa Rus kozmonot sayısı 5'e ulaşmış oldu.

Yorumlar (0)