Rumların yeni bahanesi: Açık Maraş!

Kapalı Maraş'ın 46 sene sonra açılmasını hazmedemeyenler, söz konusu hamlenin Kıbrıs görüşmelerini çıkmaza sokacağını ileri sürdü. 

GÜNDEM 09.10.2020, 13:12
Rumların yeni bahanesi: Açık Maraş!

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Başbakanı Ersin Tatar, 8 Ekim günü itibarıyla Kapalı Maraş'ın açılacağını duyurmuştu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kapalı Maraş konusunda gereken tüm desteğin verileceğini söylemişti. 

"Hayalet şehir" olarak nitelendirilen Kapalı Maraş, dün halkın kullanımına açıldı.

Halk, Beyrut'a benzetilen ve güzelliğiyle büyüleyen Kapalı Maraş sahillerinden 46 sene sonra faydalanmaya başladı. 

Kapalı Maraş sahillerinin bir kısmının ve Demokrasi Caddesi'nin açılmasıyla beraber vatandaşlar bölgeye akın etti. 

Kapalı Maraş'a gidenlerin bol bol fotoğraf çektiği görüldü. Bazı vatandaşların ellerinde Türk bayrakları tuttukları fark edildi. 

"Kıbrıs görüşmelerini engelleyecek" iddiası!

Bazı kişiler, KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Başbakanı Tatar'ın Kapalı Maraş hamlesine karşı çıktı.

Söz konusu kişiler, bu hamlenin GKRY (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) ile yapılan görüşmeleri çıkmaza sokacağını ileri sürdü. 

GKRY (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) ile Yunanistan'ın Kapalı Maraş konusunda sert bir tutum sergilediği biliniyor. 

GKRY (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi), KKTC'nin (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) BM (Birleşmiş Milletler) kararını görmezden geldiğini belirterek, hiç kimsenin Kapalı Maraş'a gitmesini istemiyor. 

"Turizm için önemli"

Tatar, Kapalı Maraş'ın halkın kullanımına açılmasının ardından açıklamada bulundu.

Kapalı Maraş'ın önemli olduğunu kaydeden Tatar, söz konusu bölgenin, "dünya turizminin yükselen yıldızı" haline geleceğini söyledi.

"Yüz karası"

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise Kapalı Maraş'ın açılmasını Ada için "yüz karası" bir hamle olarak değerlendirdi. 

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Cumhurbaşkanı Akıncı, geçmişte yaptığı bir açıklamada, Ada'da çözüm sağlanabilmesi için toprakların bir kısmının iade edilmesi gerektiğini söylemişti. 

Yorumlar (0)