Maraş açılmasın diye hükümetten çekildiler!

Kapalı Maraş'ın halka açılacağının duyurulması üzerine Halkın Partisi (HP), hükümetten çekildi. Partinin genel başkanı olan Yenal Senin, hükümetin bozulma nedeninin "Ersin Tatar" olduğunu ifade etti. 

DÜNYA 07.10.2020, 11:26 07.10.2020, 11:32
Maraş açılmasın diye hükümetten çekildiler!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti.

Söz konusu görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında, Kapalı Maraş'ın açılacağı duyurulmuştu. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tatar, halkın perşembe günü itibarıyla Maraş sahilinden faydalanmaya başlayabileceğini ifade etmişti. Tatar, söz konusu meselenin "ulusal bir dava" olarak görüldüğünü ve siyasi rekabetin üstünde olduğunu söylemişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kapalı Maraş'ın açılmasının birçok kesimi huzursuz edeceğine dikkat çekerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) geleceğini artık somut hamleler üzerine kurmaya yönelik karar aldıklarını ifade etmişti. 

Söz konusu karar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) hükümet ortaklarını ciddi derecede rahatsız etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da "Kapalı Maraş'ın açılması" kararının siyasi olduğunu iddia etti. 

Bunun üzerine Halkın Partisi (HP), dün akşam hükümetten çekildiğini bildirdi. Partinin genel başkanı olan Yenal Senin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, devletin bütünlüğüne zarar geldiğini söyledi. 

Hükümetin "Ersin Tatar" nedeniyle bozulduğunu kaydeden Yenal Senin, Halkın Partisi'nin (HP) üzerine düşen sorumluluğu her zaman yerine getirdiğini kaydetti.

Yenal Senin, dış politika konusunda doğrudan yetkileri olan Dışişleri Bakanlığı ile Kudret Özersay'ın yok sayıldığını belirterek, Kapalı Maraş'ın açılacağına yönelik kararın ardından tepkisiz kalmalarının imkânsız olduğunu aktardı. 

Halkın Partisi'nin (HP) hükümetten çekilmeye yönelik karar verdiğini duyuran Yenal Senin, yeni hükümet oluşturulana kadar sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceklerini söyledi. 

Yorumlar (0)