Polisten yılbaşı öncesi sahte içki operasyonu: 5 gözaltı

Aksaray’da ekiplerce 2 ay süren takip sonrası yapılan operasyonla yüzlerce şişe kaçak içki ele geçirildi.

GÜNDEM 21.12.2020, 17:19
Polisten yılbaşı öncesi sahte içki operasyonu: 5 gözaltı

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda 2 ay öncesinde şehirde sahte içki üretimi yapıldığı ve bunların ülkenin geneline dağıldığı bilgisine ulaşıldı.

İstihbari çalışmalar neticesinde harekete geçen ekipler tarafından adları belirlenen 5 şahıs takibe alındı.

2 ay süresince yapılan fiziksel ve teknik takibin ardından KOM ekipleri adım adım şüphelileri izledi. Şahısların girip çıktığı bütün adresler tek tek tespit edildi ve belirlenen adreslere drone ile izleme gerçekleştirildi.

6 yere eş zamanlı operasyon

KOM ekiplerince gerçekleştirilen takipte şüphelilerin evlerde yapmış olduğu sahte içkilerin yılbaşının öncesinde Türkiye geneline sürüleceği belirlendi.

Bunun ardından sahte içkilerin piyasa sürülmesini önlemek için harekete geçen KOM ekiplerince, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda bir operasyon için düğmeye basıldı. 100 polisle 4 ev ve 2 araca eş zamanlı yapılan operasyonda 5 şüpheli de kıskıvrak yakalandı.

Her yerde sahte içki bulundu

Bir içki üretim tesisine çevrilmiş evlerde aramalarda 409 adet kaçak viski, plastik bidonların içinde toplamda 60 viski, 650 farklı marka ve boyutlarda boş alkol şişeleri, 100 alkol şişesi kapağı, 4 top rulo halinde viski amblemleri, 300 litre alkol yapımında kullanılan vanalı tank ve 1 ruhsatsız tabanca yakalandı.

1 tutuklama

Operasyon sonrası 5 şüpheli sorgulanmak için emniyete götürüldü.

Adliyeye sevk edilen şahıslardan 1’i ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şahıslar ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)