PKK'nın 2 sözde yöneticisi, MİT'in kıskacından kaçamadı

Terör örgütü PKK/YPG'nin havan saldırılarını organize eden Osman Mutlu ile sözde propaganda sorumlusu Songül Tarıncı, MİT tarafından düzenlenen Suriye ve Irak'taki operasyonlarda etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 15.12.2022, 12:29 Hakan Öksüz
PKK'nın 2 sözde yöneticisi, MİT'in kıskacından kaçamadı

Güvenlik güçleri, güney hudutlardaki terör varlığını sona erdirmek için operasyonlar düzenliyor. Pençe-Kılıç Hava Harekatı ile birlikte terör yuvaları imha ediliyor. Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki hedeflere nokta operasyonlar düzenleyen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey sorumlularını etkisiz hale getiriyor. 

Songül Tarıncı ve 2 koruması, MİT'in kıskacından kaçamadı

Alınan bilgilere göre güvenlik güçlerine yönelik havan saldırılarını organize ettiği tespit edilen Osman Mutlu ile sözde propaganda sorumlusu Songül Tarıncı'yı takibe alan MİT, iki teröristi de etkisiz hale getirdi. 

2010 yılında PKK'nın birçok terör faaliyetinde aktif rol alan "Roza" kod adlı terörist Songül Tarıncı ile 2 koruması, MİT'in kıskacından kaçamadı. 2013 yılında Diyarbakır'a geçerek örgütün kırsal kadrosuna dahil olan Tarıncı'nın, Suriye'deki terör saldırılarına katıldığı kaydedildi. Irak'ın Gare bölgesinde bulunan terör kamplarında eğitimler veren Tarıncı'nın, MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Havan saldırılarını organize eden Osman Mutlu etkisiz

MİT tarafından organize edilen operasyonda "Dilxwaz Agir" kod adlı terörist Osman Mutlu'nun da etkisiz hale getirildiği vurgulandı. Mardin'in sınır bölgesinde güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen havan saldırılarını planlayan Osman Mutlu'nun, örgütün mühimmat aktarımını organize ettiği kaydedildi. 

PKK/YPG mensubu teröristin, Suriye'nin Amude bölgesinde etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Osman Mutlu'nun etkisiz hale getirildiği araçta bulunan çok sayıda patlayıcı mühimmatın ele geçirildiği vurgulandı.

Yorumlar (0)