Pentagon S-400 gerilimi mi veriyor?

S-400'lerle ilgili Amerika ayağında kritik gelişme! Pentagon ikinci kez iptal etti!

GÜNDEM 16.07.2019, 13:22
Pentagon S-400 gerilimi mi veriyor?

Pentagon (Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı) tarafından dün yapılması planlanan S-400 toplantısıyla ilgili yeni bir gelişme var.

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı Rus yapımı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi konusunda dün yapılması beklenen açıklamanın ikinci kez iptal edildiği bildirildi.

Amerikalı gazeteci Paul McLeary, "Pentagon, programındaki S-400 ve Türkiye konulu basın toplantısını ikinci kez iptal etti. Önce açıklama yapılacağını duyurdular, 30 dakika sonra da iptal ettiler. İşler hiç iyi gitmiyor!" ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye arasında gerginliğe neden olan Rus yapımı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) tarafından önceki gün yapılması planlanan Rus yapımı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin Türkiye'ye sevkiyatı ile ilgili açıklamasının kısa bir süre sonra iptal edildiği ortaya çıktı.

Savunma sanayi ve teknolojileri üzerine yayın yapan Amerika Birleşik Devletleri merkezli ‘Breaking Defence’ adlı elektronik dergide görev alan ve eskiden Foreign Policy’de çalışan gazeteci Paul McLeary, gelişmeye ilişkin bazı ayrıntıları sosyal medya hesabından paylaştı.

Gazeteci Paul McLeary sosyal medya hesabındaki paylaşımında şunları ifade etti:
“İnanılmaz. İkinci kez, Pentagon Türkiye ve S-400’lerle ilgili bir brifingi iptal etti. Açıklama duyurulduktan 30 dakika sonra iptal edildi. İşler iyi gitmiyor!”

Yorumlar (0)