Yunanistan'ın Türkiye kâbusu: "Bizi kimse kurtaramaz"

Türkiye'nin Bora balistik füzesini üretmesinin ardından Rusya'dan S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerini teslim alması Yunanistan'da panik yarattı. Yunan basını, Bora balistik füzesinin menzilinin Atina'yı da kapsadığını ifade ederek, "Hiç kimse bizi kurtaramaz." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA 16.07.2019, 11:53 16.07.2019, 12:01
Yunanistan'ın Türkiye kâbusu: "Bizi kimse kurtaramaz"

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin Türkiye’ye sevkiyatının başlaması, Yunanistan'da paniğe neden oldu.

Yunan haber sitesi Pentapostagma’da yer alan bir haberde, "Türkler Amerika’dan ültimatom aldığından beri Ruslar silah sistemlerini çok uygun fiyatlara sunmaya başladılar. Dolayısıyla bir indirim dönemi var. Bu yüzden Yunanistan olarak hızlı hareket etmeli ve 2 yıldır yapmadığımız şeyi yapmalıyız." değerlendirmesi yapıldı. 

"Burada S-300 sistemlerimizi gereken seviyede geliştirmekten söz ediyoruz." ifadesi kullanılan haberde, füze sistemleri ve ekipmanlarla ilgili geniş detaylara yer verildi.

Söz konusu haberde, Türkiye’ye karşı hazırlıklı olma çağrısı yapılırken, Yunanistan'ın bir an önce bu konuda adım atması gerektiği vurgulandı. 

"Başkent Atina’yı bile tehdit edebilir"

Haber sitesi Pentapostagma, Türkiye’de ROKETSAN tarafından üretilen Bora füzelerine de detaylı yer ayırdı. Yapılan analizde,"S-400 sistemi haricinde bir de 280 kilometre menzilli Bora füzelerini dikkate almamız gerekiyor. Bora füzeleri eğer belli noktalara konuşlandırılırsa başkent Atina’yı bile tehdit edebilir. Bu yüzden az sayıda bile olsa İskender-M balistik füzesi satın almayı düşünmeliyiz." ifadeleri kullanıldı. 

Pentapostagma, S-400 ve Bora füze sistemlerinin yanında İskender-M füzelerinin de detaylı teknik analizine yer verdi.

"Yurt dışından gelecek hiçbir yatırım bizi kurtaramayacak"

Türkiye’nin askerî üstünlüğüne işaret eden haber, "Eğer Türkler şu anda Yunanistan topraklarını açıkça tehdit eden silahlarla üstünlüğü ele geçirmişse, yurt dışından gelecek hiçbir yatırım veya destek bizi kurtarmayacaktır." değerlendirmesi yapıldı.

Türkiye’nin Akdeniz’de petrol arama çalışmalarından rahatsız olan Pentapostagma, haddini aşarak bu çalışmaları 'emperyalist' olarak nitelendirdi. 

"Kendimizi olabildiğince hızla donatmak zorundayız"

Haberde, "Yeni Osmanlıların Akdeniz’deki 'yayılmacı' hırslarından dolayı kendimizi olabildiğince hızla donatmak zorundayız." uyarısı yapıldı. 

Yerli ve milli Bora balistik füzesi, Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarına yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen Pençe Harekâtı kapsamında kullanılmıştı. Derecik ilçe merkezindeki askeri birliklerden fırlatılan füzeler hedeflere tam isabet etmiş, söz konusu harekâtta 15 terörist etkisiz hale getirilmişti. 

Bora, hedefi dikey atış ile tam isabetle vurabiliyor. 280 kilometrenin üzerinde menzile sahip olan Bora, önemli bir savunma kaynağı olarak görülüyor. 

Yorumlar (0)