İran'dan Türkiye'ye övgüler...

İranlı siyaset bilimci Zibakelam, Türkiye'nin ABD'nin tüm baskı ve tehditlerine rağmen Rusya'dan S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi almasından övgüyle bahsetti.

DÜNYA 14.07.2019, 14:04
İran'dan Türkiye'ye övgüler...

İranlı siyaset bilimcisi Prof. Dr. Sadık Zibakelam'dan Türkiye'ye övgü geldi. Zibakelam, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin ABD karşıtlığı yapmadan bağımsızlığına sahip çıktığını ve bu nedenle İran'daki ABD karşıtı muhafazakarlar tarafından örnek alınması gerektiğini vurguladı.

Zibakelam, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"ABD karşıtları, ideolojilerini savunmak için, 'Biz ABD'ye teslim olmak istemediğimizden ona karşıt olmak zorundayız.' derler. Yani ABD karşıtlığı yapmayan ülkeler onlara göre 'bağımsız' değildir. Washington yönetiminin tüm muhalefetine rağmen Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alması, bu iddiaları boşa çıkartmıştır."

Prof. Dr. Sadık Zibakelam, bir dönem görev yaptığı Tahran Üniversitesi'nden rejime muhalif açıklamaları nedeniyle uzaklaştırılmıştı. İranlı siyaset bilimci, ülkede reformist söylemleriyle tanınıyor. 
 

Yorumlar (0)