Esed rejimi İdlib'i vurdu: Ölü ve yaralılar var

Esed rejimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne hava saldırısı düzenlemeye devam ediyor. Bugün düzenlenen saldırıda 9 sivil hayatını kaybederken, 14 sivil de yaralandı.

DÜNYA 16.07.2019, 13:56 16.07.2019, 13:59
Esed rejimi İdlib'i vurdu: Ölü ve yaralılar var

Beşşar Esed rejimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde bulunan sivil yerleşimlere hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 9 sivil hayatını kaybederken, 14 sivil de yaralandı.

Rejime ait savaş uçakları, İdlib ilinin Cisir eş Şuğur ve Han Şeyhun ilçeleri ile Maarşurin, Hantutin ve Ayn El Barda köylerine hava saldırısı gerçekleştirdi.

Düzenlenen saldırı sonucu ilk belirlemelere göre, Maarşurin'de 9 sivil yaşamını yitirirken, Cisir eş Şuğur'da 14 sivil yaralandı.

İdlib'de ne oluyor?

İdlib ili, Suriye’nin kuzeybatısında yer alıyor. Burası, neredeyse iç savaşın başlangıcından bu yana muhaliflerin kalesi olarak görülüyor. İdlib’in merkezinde iç göç ile birlikte nüfus yaklaşık 4 milyona ulaştı. Mart 2015’te muhaliflerin kontrolüne geçen İdlib, rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerden biri haline geldi.

Rusya, Türkiye ve İran, 4-5 Mayıs 2017’de gerçekleştirilen Astana toplantısında, İdlib ve çevresini ‘Gerginliği Azaltma Bölgesi’ olarak ilan etti. Rejim güçlerinin ateşkesi sürekli ihlal etmesinin ardından Rusya ve Türkiye, ek mutabakata vardı.

17 Eylül 2018’de Soçi’de imzalanan mutabakata rağmen rejim, destekçilerinin yardımıyla saldırılarına devam ediyor.

Yorumlar (0)