Pençe-Kilit'te ilk aşama tamamlandı

Milli Savunma Bakanı Akar, Pençe-Kilit operasyonundaki güncel veriler hakkında açıklamalarda bulundu. Şimdiye kadar 30 teröristin öldürüldüğünü dile getiren Akar, iki şehidimiz için de başsağlığı mesajını iletti.

GÜNDEM 20.04.2022, 13:32 20.04.2022, 17:58
Pençe-Kilit'te ilk aşama tamamlandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuzey Irak’ta devam eden Pençe-Kilit operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu: “Bu operasyon için son derece ayrıntılı bir planlama yapıldı. Mehmetçiklerimizin morali çok yüksek. Türlü zorluklara karşın hedeflerimiz ele geçirildi. Bu, operasyonumuzun birinci kısmıydı. Harekat devam edecek. Bölgedeki onlarca mağaranın temizlenmesi gerekiyordu. Birinci aşamayı tamamladık.”



“Teröristlerin çıkış yolu bulunmuyor”

“Bu süre zarfında Piyade Teğmen Kaan Kanlıkuyu ve Üsteğmen Ömer Delibaş isimli personellerimiz şehit düştü. Kendileri, en ön safta ilerleyerek tüm komutalara itaat etmişlerdi. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Öte yandan teröristlerin artık çıkış yolunun kalmadığını da görüyoruz. Hayal kurarak ve yalan söyleyerek teröristleri yönetmeye çalışıyorlar. Ancak hangi taşın altına girerlerse girsinler hiçbir şekilde çıkış yolları bulunmuyor. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Operasyon planlamamız başarılı ve biz de bu harekatı başarılı şekilde yürütüyoruz. Amacımız, sınırlarımızdaki teröristleri temizlemek. Şimdiye kadar 30 terörist öldürdük.”

Yorumlar (0)