Batshuayi Beşiktaş’ta kalacak mı? Ismael raporunu sundu

Beşiktaş’ın yıldız santrforu Michy Batshuayi’nin gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı merakla beklenirken, siyah-beyazlı takımın yeni patronu Valerien Ismael’den bu konuda olumlu rapor geldi. 

SPOR 20.04.2022, 13:40 20.04.2022, 13:44
Batshuayi Beşiktaş’ta kalacak mı? Ismael raporunu sundu

Batshuayi’nin geleceği ile ilgili yönetim kurulu ile bir görüşme gerçekleştiren Valerien Ismael, yıldız golcüyü önümüzdeki sezon da takımda görmek istediğini bildirdi. Yeni sezon planlamasını şimdiden yapmak isteyen deneyimli teknik adam, Batshuayi’nin önümüzdeki sezon çok daha üst düzey bir performans sergileyeceğine inandığını belirterek, bu konuda gerekli adımların atılmasını talep etti. 

Beşiktaş taraftarının dönem dönem sert eleştirilerine maruz kaldı

Sezon başında İngiliz kulübü Chelsea’den kiralık olarak Beşiktaş’a katılan Michy Batshuayi, kaçırdığı gollerle ve performansıyla taraftarın en çok tartıştığı isimler arasında yer alıyor. Tüm olumsuz eleştirilerek rağmen gol krallığı yarışında iddiasını sürdüren yıldız oyuncu, Ismael tarafından büyük destek görüyor. 

“Bu tarz bir golcüyü şuan bulmamız kolay değil”

Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ile kısa süre önce bir araya gelen Valerien Ismael, Batshuayi’nin takım için çok önemli bir yapı taşı olduğunun altını çizerek, “Bu tarz bir golcüyü şuan bulmamız kolay değil. Avrupa liglerinden izlediğim ve rapor altına aldığım bazı isimler var ancak Batshuayi bunların arasında kesinlikle en iyisi. Kulübün mali şartlarına da uyarsa mutlaka gerekli görüşmeleri gerçekleştirip kendisini takımda tutmalıyız” diyerek golcü futbolcuya duyduğu güveni dile getirdi. 

Güncel piyasa değeri 10 milyon avro

Sportif Direktör Kazancı da Valerien Ismael’in bu görüşlerine katıldığını belirterek, Chelsea’den bonservisi alabilmek için şartları zorlayacaklarının altını çizdi. Uluslararası araştırma sitelerine 10 milyon avroluk bir piyasa değerine sahip olan Belçikalı santrfor, bu sezon siyah-beyazlı forma altında toplam 28 maçta ter döktü. Bu maçlarda 14 kez gol sevinci yaşayan Batshuayi, 5 de asist yaparak takımına katkıda bulundu. Yıldız oyuncu, böylelikle forma giydiği 28 maçta toplam 19 gole direk katkı sağlamış oldu. 

Gol krallığı yarışının iddialı isimleri arasında yer alıyor

Gol krallığı yarışında da iddiasını sürdüren Batshuayi, 15’er golle bu alanda zirvede yer alan El Kaabi ve Umut Bozok’u geride bırakmaya çalışıyor. Gol krallığını hedeflediğini dile getiren yıldız isim, kısa süre önce verdiği demeçte, “Gol krallığını herkes gibi ben de istiyorum. Takımıma daha fazla gol atarak destek olmak istiyorum. Gol krallığındaki iddiam sürüyor ancak elbette ki önceliğim takımımın müsabakalardan 3 puan ile ayrılması” şeklinde konuşmuştu. 

Yorumlar (0)