MSB peş peşe açıkladı: PKK'ya son bir haftada çok ağır darbe

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada terörle mücadelede son bir haftada 53 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Açıklamada, 5 askerimizin şehit edildiği bölgenin terörden temizlenene kadar operasyonlara devam edileceği bilgisine yer verildi.

GÜNDEM 10.08.2023, 13:32 Şeyda Gül
MSB peş peşe açıkladı: PKK'ya son bir haftada çok ağır darbe

Milli Savuma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda, terörle mücadelenin yanı sıra sınır güvenliği, tahıl koridoru, Ege, Akdeniz ve Kıbrıs'a ilişkin bilgileri de paylaştı. Buna göre, son 1 haftada 53, yıl içinde ise toplamda 995 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu. MSB’den yapılan açıklamada 24 Temmuz 2015 tarihinden bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 38 bin 338 olduğu belirtildi.

Bugüne kadar 1316 silah ele geçirildi

Pençe Kilit Harekatı kapsamında bugüne kadar 586 terörist etkisiz hale getirildi vurgulanan bakanlık açıklamasında, 1316 silah ve mühimmatın yanı sıra 2 bin 15 mayın/EYP ele geçirildiği bilgisine yer verildi. Ayrıca 614 mağaranın basıldığı belirtildi.

Askerlerimizin kanı yerde kalmadı

Açıklamada, dün aynı bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşinde 5 askerin şehit olduğu kaydedildi.

Taciz girişimleri karşılıksız bırakılmadı

Son 1 haftada Suriye'de harekat bölgelerine teröristler tarafından taciz girişimi gerçekleştirildiği be Mehmetçiğin verdiği karşılıkla birlikte 45 terörist etkisiz hale getirildiği vurgulandı. 2023’ün başından bu yana ise harekat bölgelerine 86 taciz atışı yapıldığı aktarılan açıklamada, Mehmetçiğin karşılık vermesiyle toplam 744 terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Türkiye'ye girmeye çalışan 284 şahıs yakalandı

Sınır hattında son bir haftada yasa dışı yollarla Türkiye'ye girmeye çalışan 9'u teröristin yakalandığı belirtilen açıklamada 284 şahısın daha yakalandığı bilgisi paylaşıldı. 2 bin 991 şahsın hududu geçmesinin engellendiği vurgulanan açıklamada 2023’ün başından itibaren ise hudutlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 236'sı FETÖ mensubu olmak üzere 4 bin 752 şahıs yakalandığı aktarıldı. Açıklamada 134 bin 935 şahısın ise hududu geçemeden engellendiği vurgulandı.

172 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Son bir haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarına ilişkinde bilgi verilen açıklamada, 172 kilogram uyuşturucu ve 869 adet hap ele geçirildiği duyuruldu. Yılbaşından beri yapılan operasyonlarda toplamda 4 bin 803 kilogram uyuşturucu madde yakalandığı belirtilen açıklamada 1911 hap ele geçirildiği ifade edildi.

ABD’nin Ege’de kuracağı yeni üsler

Bakanlık kaynaklarından alınana bilgiye göre, ABD Temsilciler Meclisi’nin kabul ettiği yasa tasarısında ABD’nin Ege adalarında yeni üsler kuracağı haberlerine yer verildi. Haberlere ilişkin yapılan açıklamada “Biz savunma ve güvenlik konusunda ülkemizin etrafında meydana gelen tüm gelişmeleri takip ediyoruz ve değerlendiriyoruz. Bu konuyla ilgili şu anda kesinleşmiş bir karar yok, ama biz gelişmeleri yakından takip ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Tahıl koridoru

Tahıl Girişimi’nin devamına ilişkin bir gelişme olup olmadığı sorusu üzerine Milli Savunma Bakanlığı kaynakları yaptığı açıklamada, tahıl koridoru konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bütün ilgili bakanlık ve kurumlar koordineli olarak çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Kaynaklar, “Her kurum kendi muhataplarıyla görüşmeler yapıyor, temaslar sağlanıyor” yanıtını verdi.

Güven artırıcı önlemler toplantıları

Yunanistan tarafından yapılan 'diyaloğa ilişkin’ son açıklamalarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan bakanlık kaynakları, Güven Artırıcı Önlemler Toplantıları’na dikkat çekerek, Yunanistan ile son dönemde ortaya çıkan olumlu havanın devam ettirilmesine yönelik her iki taraf da çaba sarf ettiği bilgisine yer verildi. Sahada bunu yakinen görebildiklerini belirten yetkili, “Görüşmeler konusunda bizim üzerinde durduğumuz husus, Güven Artırıcı Önlemler Toplantıları. Bu toplantılarla ilgili takvim oluşturulması için teknik seviyede Yunanlılarla çalışacağız, temaslarımıza devam edeceğiz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in hesabı yok

Kaynaklar ayrıca Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in kişisel sosyal medya hesabı bulunmadığını belirterek, "Yaşar Güler" isimli bütün hesapların sahte olduğu bilgisini paylaştı.

Yorumlar (0)