Mesut Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı!

İki gün önce vefat eden Eski Başbakan Mesut Yılmaz, bugün son yolculuğuna uğurlandı. 

GÜNDEM 01.11.2020, 13:20
Mesut Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı!

Akciğer kanseri olan Eski Başbakan Mesut Yılmaz, bir süredir Florence Nightingale Hastanesi'nde tedavi görüyordu. 

Eski ANAP (Anavatan Partisi) Genel Başkanı olan Mesut Yılmaz, 30 Ekim Cuma günü vefat etmiş, siyaset dünyasını yasa boğmuştu. 

73 yaşında hayata gözlerini yuman Mesut Yılmaz, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Mesut Yılmaz için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni gerçekleştirildi. Söz konusu törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

Cami ve etrafında ciddi güvenlik tedbirlerinin alındığı ve Mesut Yılmaz'ın ailesinin taziyeleri kabul ettiği görüldü. Güvenlik güçlerinin de naaşın başında saygı nöbetinde bulunduğu fark edildi. 

Türkiye'nin 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile selamlaşan Erdoğan, cenaze namazından sonra konuşma yaptı.

Erdoğan, Mesut Yılmaz'ın musallada ebediyete gönderildiğini ve tüm insanlığın kuşkusuz aynı akıbeti yaşayacağını belirterek, herkesin musallaya hazırlıklı gelmesini diledi. 

Türkiye'nin farklı bir süreçten geçtiğini kaydeden Erdoğan, İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremi hatırlattı. Erdoğan, İzmir'de 50'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini ve yaklaşık 1000 kişinin yaralandığını kaydederek, insanların ölüm yokmuş gibi yaşamamaları ve ölüme hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade etti. 

Erdoğan, Mesut Yılmaz'ın ailesine başsağlığı dileyerek, Türk milletinin sahip olduğu birlik ve beraberliği "en büyük zenginlik" olarak nitelendirdi.

Mesut Yılmaz'ın naaşının daha sonra toprağa verilmek üzere Kanlıca'da bulunan aile mezarlığına götürüldüğü görüldü. 

ANAP (Anavatan Partisi) Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Mesut Yılmaz'ın, oğlunun ölümünden sonra bir türlü toparlanamadığını söylemişti. 

ANAP (Anavatan Partisi) Genel Başkanı Çelebi, evlat acısının çok zor olduğunu vurgulayarak, oğlunun ölümünün ardından Mesut Yılmaz'ın kendi içine kapandığını belirtmişti. 

Çelebi, Mesut Yılmaz'ın ANAP'ta (Anavatan Partisi) iz bırakan bir devlet adamı olduğunu ifade ederek, kendisinin hiçbir şekilde Türkiye'ye zarar verecek bir girişimde bulunmadığını aktarmıştı.


 

Yorumlar (0)