Erdoğan: Mesut Yılmaz ile ayrı bir hukukumuz vardı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün vefat eden Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın vefatına ilişkin açıklamada bulundu. 

GÜNDEM 30.10.2020, 12:48 30.10.2020, 13:00
Erdoğan: Mesut Yılmaz ile ayrı bir hukukumuz vardı!

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, yaklaşık iki senedir akciğer kanseri nedeniyle tedavi görüyordu. ANAP'ın (Anavatan Partisi) eski genel başkanlarından olan Yılmaz, bugün tedavi altında olduğu hastanede vefat etti.

Konuya ilişkin açıklama Florence Nightingale Hastanesi'nden geldi. Uzm. Dr. Özgür Şamilgil, yaptığı açıklamada, Yılmaz'ın yaklaşık iki senedir akciğer kanseri ve ardından ortaya çıkan tıbbi durumlar sebebiyle bugün hayat mücadelesini kaybettiğini belirterek, ailesine ve sevenlerine sabır diledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Yılmaz'ın vefatına ilişkin açıklamada bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yılmaz'ın uzun süredir rahatsız olduğunu belirterek, bu sabah eşi Berna Yılmaz ile telefonda görüştüğünü ifade etti. 

Erdoğan, başta eşi olmak üzere Yılmaz'ın bütün ailesine başsağlığı dileyerek, "Türk milletinin başı sağolsun." ifadesini kullandı. 

Yılmaz'ın ne zaman toprağa verileceğine yönelik henüz karar verilmediğini belirten Erdoğan, cenaze töreninin Çamlıca Camii veya Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde düzenleneceğini söyledi. 

Erdoğan, Yılmaz'ın başbakan, dışişleri bakanı ve kültür ve turizm bakanı olarak görev yaptığına dikkat çekerek, hemşehrisi olması dolayısıyla kendisiyle ayrı bir hukukunun olduğunu belirtti. 

Yılmaz'ın sağlıklı olduğu zamanlarda bütün davetlere katılım gösterdiğini kaydeden Erdoğan, "Allah taksiratını affetsin." dedi. 

Mesut Yılmaz'ın kardeşi ayrıntıları açıkladı

Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz, Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından defin işlemlerine dair ayrıntıları duyurdu. Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde pazar günü namaz kılınacağını ifade eden Turgut Yılmaz, ardından Mesut Yılmaz'ın toprağa verileceğini bildirdi. 

Taksim Camii'nin açılışı ne zaman?

Erdoğan, ayrıca Taksim Camii'nin Ramazan ayına yetişeceğine dair bilgi aldığını kaydetti. 

Atatürk Kültür Merkezi'ni (AKM) de 2021 yılının Haziran ayının sonuna kadar yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan, bunun için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yoğun gayret gösterdiğini ifade etti.

Erdoğan, turizm ve kültür alanlarında ciddi hamlelerde bulunulduğunu belirterek, ithal olduğu gerekçesiyle elektrik işlerinde sarkmalar yaşanabileceğini ancak bunun haricindeki işlerin bitirilmesini umduğunu söyledi. 

Yorumlar (0)