Memurların gözü, Kabine Toplantısı sonrası yapılacak maaş açıklamasında

Milyonlarca memur ile memur emeklisi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı sonrası yapılacak açıklamayı bekliyor. 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri hakkında Erdoğan'ın yeni açıklaması bekleniyor. İşte Kabine'de ele alınacak ana başlıklar...

GÜNDEM 21.08.2022, 11:39 Hakan Öksüz
Memurların gözü, Kabine Toplantısı sonrası yapılacak maaş açıklamasında

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak. Önemli konu başlıklarının masaya yatırılacağı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamalar merakla bekleniyor.

Memur ve memur emeklileri zam açıklamasını bekliyor

Kabine Toplantısı'nda ele alınacak ana konu, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri olacak. 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, 4 milyon memurun yanı sıra 2.5 milyon memur emeklisini ilgilendiriyor. 

Hükümetin memurlara ikinci teklifinde 2024 yılı için yüzde 25 zam teklif edildi. 2025 yılı için ise teklif edilen zam oranı yüzde 11 oldu. Memur-Sen ise söz konusu teklifleri 81 ilde protesto etti. Memurlar ile sürdürülen zam pazarlığındaki son durum, toplantıda ele alınacak. 

Gençlere "vergisiz cep telefonu ve bilgisayar" vaadi 

14 Mayıs'taki seçimler öncesi AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer verdiği bazı vaatler, toplantının gündem maddelerinden olacak. Gençlere verilen "ilk cep telefonu ve bilgisayar alımında bir defaya mahsus vergi muafiyeti" sözü ele alınacak. Gençleri ilgilendiren söz konusu vergi indirimi için neler yapılabileceğine bakılacak.

Kıbrıs'taki yol inşaatı gerginliği

Toplantıya masaya yatırılacak konulardan biri de Kıbrıs'ta yaşanan gerginlik olacak. Pile köyünden KKTC'ye giden karayolunun yapımı esnasında meydana gelen gerginlik değerlendirilecek. Birleşmiş Milletler (BM) kuvvetleri tarafından yol çalışmalarının engellenmek istenmesiyle başlayan arbede hakkında durum değerlendirmesi yapılacak.

Yorumlar (0)