Maden faciasına dair Bahçeli'den açıklama: Ortaya çıkarılacak!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Bartın'daki maden ocağı patlaması ve dezenformasyon yasası ile ilgili görüşlerini aktardı. Patlamanın sorumlularının ortaya çıkartılacağını kaydeden Bahçeli, facia üzerinden siyasi fırsatçılık yapanların olduğunu kaydetti. MHP lideri, CHP'li vekil Burak Erbay'ın Meclis'e getirdiği çekiçle telefonunu kırması hakkında da konuştu.

GÜNDEM 18.10.2022, 12:02 19.10.2022, 08:11 Hakan Öksüz
Maden faciasına dair Bahçeli'den açıklama: Ortaya çıkarılacak!

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dezenformasyonla mücadele yasası hakkındaki görüşlerini paylaşan Bahçeli, "Sosyal medyada paylaşılan şeylere dikkat edilmelidir. İç barış ortamının sağlanması için bir yasa şarttı. Cumhur İttifakı olarak mücadele ettik ve yasayı geçirdik. Muhalefet partileri ise Anayasa'nın 29'uncu maddesini bahane olarak kullanarak yasaya karşı çıkıyor. Yasa ile birlikte vatandaşları paniğe sürükleyen haberlere sorumluluk yüklüyoruz. Bunda hatalı olan ne?" ifadelerini kullandı.

CHP'li vekilin Meclis'teki çekiçli protestosuna tepki gösterdi

Önceki hafta TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye çıkarak telefonunu çekiçle ezen ve sosyal medya yasasını protesto eden CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay hakkında da konuşan Devlet Bahçeli, "Eline çekiç alarak kürsüde telefonunu kıracak kadar alçaldı. O çekici telefona vurma, kendi kafana vur. Belki böylece kendine gelirsin. O çekiç, genel kurula nasıl sokuldu? Orada suç unsuru olarak kalaşnikoftan bir farkı yok. Böyle çekiçli eylemlere de teröristlere de tahammülümüz yok." dedi.

"Kimin kusuru varsa ortaya çıkartılacaktır"

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan ve 41 işçinin ölümüne neden olan patlama ile ilgili de açıklama yapan Bahçeli, "Devletimiz, elindeki tüm imkânlarla seferber oldu. Bu patlamaya sebep olan kusurlar ve ihmaller ortaya çıkartılacaktır. Bunun takipçisi olduğumuzu belirteyim. Bu patlama, hepimizin canını yaktı." diye konuştu.

"Facia üzerinden siyasi fırsatçılık kabul edilemez"

Maden ocağı patlamasının bazı çevreler tarafından siyasi malzeme haline getirildiğini kaydeden Bahçeli, "Sayıştay'ın 2017-2019 raporlarını kimler servis etti? Bu açığa çıkarılmalıdır. Sosyal medya üzerinden bu olayla ilgili provokasyon yapanlar ahlâksızdır. Bu facianın sorumluları elbet ortaya çıkarılacaktır. Denetim fonksiyonunun ne kadar hayati olduğunu biliyoruz ve Sayıştay raporlarını önemsiyoruz. Patlamanın hemen ardından bunların servis edilmesi ve Zillet partilerinin bunu kullanarak siyasi fırsatçılık yapması kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)