Hayatını kaybeden 28 madenci aynı karede: Son görüntüleri ortaya çıktı!

Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan patlamada yaşamını yitiren 28 madencinin de aralarında yer aldığı son fotoğraf ortaya çıktı.

GÜNDEM 17.10.2022, 10:40 18.10.2022, 08:30
Hayatını kaybeden 28 madenci aynı karede: Son görüntüleri ortaya çıktı!

Bartın'da son dönemlerin en büyük maden kazalarından biri yaşandı. 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağındaki grizu patlaması neticesinde 41 işçi hayatını kaybetti.

Faciada yaşamını yitiren işçilerden geriye acılı aileler ve yürek burkan hikayeleri kaldı.

Son görüntüleri yürekleri dağladı

Amasra'daki maden kazası esnasında mesaide olan işçilerin son görüntüleri ortaya çıktı.

Maden işçileri, işlerinin başına geçtikten sonra patlama oldu. Fotoğrafta sol tarafta yer alan Erol Bulduk, yaralı olarak madenden çıkarıldı. İstanbul'da tedavi altına alınan Bulduk'un durumunun kritik olduğu belirtildi.

Bu kare ise son bir haftaya ait. Bu fotoğraftaki madencilerden bazıları şehit oldu. Onlardan geriye ise gülümseyerek poz verdikleri bu görüntü kaldı.

3 gün önce bir araya geldiler

3 gün önce madencilerin bir programda bir araya geldikleri aktarıldı. 3 gün önce sendika toplantısına katıldığı belirtilen 28 işçinin bir arada olduğu son fotoğrafında, “Remzi Özçelik, Rasim Bulut, Yasin Çelik, Orhan Altun, Selçuk Ayvaz, Ali Doğru, Mehmet Kara, Ercan Akdeniz, Aziz Köse, Enes Aydın, Rıdvan Acet, Murat Ergin, Fikret Kansız, Deniz Baykal, Mustafa Çelik, Ramazan Özer, Yener Saygın, Şuayip Okul, Berkay Pınarcıoğlu, Emrah Kaval, Gökhan Mercan, Serkan Nakaş, Murat Öztan, Sabri Akdere, Serhat Kahraman, Güldal Serenli, Emrah Kaya ve Suat Demirkıran” yer aldı.

Emekliliğine 1 sene kala yaşamını yitirdi

Patlamada yaşamını yitiren 38 yaşındaki Öner Yıldız'ın, babasının emekli olduğu ocakta 13 senedir çalıştığı ve emekliliğine 1 sene kaldığı öğrenildi.

Evli ve iki kızı olan Yıldız, babası İsmail Yıldız'ın emekli olduğu TTK maden ocağına 2009 senesinde açılan sınavla girdi. Özel ocaklarda da daha önce tecrübe edinen Yıldız, 13 senedir Amasra Müessesesi'ndeki işine severek gidip geldi. Ağabeyinin de maden işçisi olduğu belirtilen Öner Yıldız, emekliliğine 1 yıl kala 14 Ekim'de maden ocağındaki patlamada yaşamını yitirdi. 
 

42 yaşındaki Mehmet Kara... Mehmet Kara, facianın meydana geldiği gün madende olmaması gerekirken, işe gidemeyen başka bir arkadaşının yerine saatler önce mesaiye çağrıldı. Bu Kara’nın son vardiyası oldu. Geride 2 evlat ve çocukluk aşkı bir eş kaldı.

Patlamada hayatını kaybeden 22 yaşındaki Yasin Çelik'in ise geçen sene sosyal medya hesabından "Güneşi görebilmek için karanlığı kazıyoruz" sözlerinin yer aldığı paylaşım yaptığı öğrenildi.

42 yaşındaki madenci İzzet Ak, 10 senedir madende çalışıyordu, 35 yaşındaki kardeşi Soner Ak ise 4 yıldır... 3 çocuk sahibi iki kardeşten Soner Ak yaşamını yitirirken, İzzet Ak ise yaralandı. İzzet Ak'ın tedavisi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde devam ediyor.

FOTOĞRAF: SONER AK

Madencilerden Aziz Köse ise 28 yaşındaydı. 4 senedir maden ocağında çalışan Aziz Köse 5 gün önce baba olmuştu. İki günlük izinden sonra tekrar madene inen Köse faciada yaşamını yitirdi. Aziz Köse’den geriye çocuğunu ilk defa kucağına aldığı bu görüntü kaldı.

FOTOĞRAF: AZİZ KÖSE

22 yaşındaki Rahman Özçelik'in öyküsünü ise acılı baba Yusuf Özçelik anlattı. Rahman Özçelik'in Suriye'de asker olan ağabeyi gibi asker olmak istediğini belirten baba Özçelik, "TTK'ye yazdırdı adını ama isteyerek değil. Ağabeyi gibi askerliği çok sevdi, devamlı onu istiyordu" sözlerini kullandı.

FOTOĞRAF: RAHMAN ÖZÇELİK (SAĞDA)

“Balık tutup, arkadaşlarına getirmiş”

Amasra'daki maden faciasında yaşamını yitiren 2 çocuk babası Murat Ergin (37) ve 3 çocuk babası 38 yaşındaki Deniz Baykal toprağa verildi. Aynı köyden Ergin ve Baykal için Kurucaşile Aliağa Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Murat Ergin'in 2015 yılında, Deniz Baykal'ın 2009'da maden ocağında işbaşı yaptığı bildirildi.

Kurucaşile ilçesinde, patlamanın meydana geldiği 16.00- 24.00 vardiyasına gitmeden önce, amatör balıkçılık ile uğraşan Murat Ergin'in, denize açılarak 6 kilo istavrit yakaladığı, mesainin ardından arkadaşlarıyla yemek için iş yerine götürdüğü belirtildi.

Sosyal medya hesabında ise Ergin’in balıkçılık yaptığı görüntüler ile madenci arkadaşlarıyla görüntülerinin yer aldığı belirtildi.

Yorumlar (0)