Kahreden an! Madende şehit düşen babasının fotoğrafını böyle sevdi

Bartın'da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren işçiler son yolculuklarına uğurlandı.

GÜNDEM 17.10.2022, 10:06 18.10.2022, 16:40
Kahreden an! Madende şehit düşen babasının fotoğrafını böyle sevdi

Bartın'da son dönemlerin en büyük maden kazalarından biri meydana geldi.

41 işçi hayatını kaybetti

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında yaşanan grizu patlaması neticesinde 41 işçi yaşamını yitirdi.

Maden faciasında hayatını kaybeden işçiler son yolculuklarına uğurlandı.

Patlamada yaşamını yitiren Şaban Yıldırım, Okan Akgün ve Mehmet Bulut Ahatlar köyünde kılınan cenaze namazından sonra son yolculuğuna uğurlandı.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bazı partilerin genel başkanları ve yardımcıları da cenaze törenine katıldı.

Amasra Çok Programlı Anadolu Lisesinin bahçesinde yapılan cenaze töreninde 3 arkadaşın tabutları yan yana koyuldu. Tabutların yanına gelen aileler uzun süre ağıt yakarken, cenazelere yoğun katılım oldu. Kılınan cenaze namazından sonra maden şehitleri Ahatlar mezarlığına defnedildi.

2 yaşındaki kız çocuğu, babasının fotoğrafını gösterdi

Cenaze töreninden önce Okan Akgül’ün 2 yaşındaki kızının, babasının tabutunun başında bulunan fotoğrafını annesine göstermesi yürekleri dağladı.

Yaşamını yitiren işçilerden Öner Yıldız'ın cenazesi, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde toprağa verildi. 38 yaşındaki Öner Yıldız'ın cenazesi, yakınları tarafından Bartın Devlet Hastanesi morgundan teslim alınarak Konarı köyündeki Merkez Camisi'ne getirildi. Burada Yıldız için helallik alındı ve dua edildi. Babasının emekli olduğu madende 13 senedir çalışan ve emekliliğine 1 sene kalan Yıldız'ın cenazesi, ikindi vakti kılınan namazdan sonra aile mezarlığına defnedildi.

Törene, maden işçisinin babası İsmail, annesi Meliha, eşi Tuğba, ablası Zehra Topal, ağabeyi Mehmet Yıldız ve yakınları ile Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, MHP İl Başkanı Adem Kar, madenci arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Patlamada hayatını kaybeden işçilerden Mustafa Can Yıldırım, son yolculuğuna uğurlandı. Yıldırım'ın cenazesi, hastane morgundan teslim alınarak Makaracı köyündeki ailesinin evine getirildi. Burada helallik alınmasından sonra maden işçisinin naaşı, cenaze namazının kılınacağı Makaracı Köyü İlkokulu bahçesine götürüldü. Burada taziyeleri kabul eden Yıldırım'ın ailesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da başsağlığı diledi. Maden ocağından alınan son işçi Yıldırım, kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Faciada yaşamını yitiren 25 yaşındaki maden işçisi Berkay Kesim, Epçiler köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve maden işçisinin yakınları katıldı. Epçiler köyü camisi önünde helallik alınmasından sonra Berkay Kesim’in cenazesi köy mezarlığındaki alana getirildi. Buradaki cenaze namazından sonra maden işçisinin cenazesi son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazelere hükümet kanadından birçok isim katıldı

Patlamada hayatını kaybeden işçilerden Remzi Özçelik'in cenazesi Bartın'da toprağa verildi. Özçelik'in cenazesi, hastaneden alınarak Mamak köyündeki evine getirildi. Burada helallik alınmasından sonra maden işçisinin naaşı, cenaze namazının kılınacağı mezarlığa taşındı. Cenazeye, işçi Remzi Özçelik'in ailesi, akrabalarının dışında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Başkanı Yunus Sezer de katıldı. Karaismailoğlu, Soylu, AFAD Başkanı Sezer, taziyeleri kabul eden Remzi Özçelik'in ailesine baş sağlığı diledi. Özçelik'in cenazesi, kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Hayatını kaybeden işçilerden 33 yaşındaki Selçuk Ayvaz'ın naaşı toprağa verildi. Evli ve 2 çocuğu olduğu aktarılan Ayvaz'ın cenazesi, hastaneden alınarak Uğurlar köyündeki evine getirildi. Burada helallik alınmasından sonra maden işçisinin naaşı, cenaze namazının kılınacağı camiye taşındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da cenaze törenine katılarak taziyeleri kabul eden Ayvaz'ın ailesine baş sağlığı diledi. Törende, bir akrabası tarafından Ayvaz'ın tabutunun yanına getirilen 4 yaşındaki kızı Asel Meva, babasının tabutuna bir süre dokundu. Ayvaz'ın cenazesi, Bartın Müftüsü Ömer Keskin'in kıldırdığı namazdan sonra köy mezarlığında toprağa verildi. Törene Ayvaz'ın akrabalarının yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Ayrıca, yaşamını yitiren maden işçisi Selçuk Ayvaz'ın eşinin hamile olduğu belirtildi.

İşçilerden Emrah Kaya'nın naaşı toprağa verildi. Evli ve 2 çocuk babası olduğu belirlenen Kaya'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Bartın Devlet Hastanesi’nden alınarak Kaman köyüne getirildi. Evinin önünde helallik alınmasından sonra Kaya'nın cenazesi, köy mezarlığına götürüldü. Maden işçisinin cenazesi, öğle vakti kılınan namazından sonra aile kabristanlığına defnedildi. Cenaze törenine, Kaya'nın akrabaları ve vatandaşlar katıldı.

Patlamada yaşamını yitiren işçilerden Emrah Kaval'ın cenazesi toprağa verildi. Evli ve 1 çocuk babası olduğu belirtilen Kaval'ın cenazesi, akrabaları tarafından Bartın Devlet Hastanesi’nden alınarak Aladağ Mahallesi Merkez Camisi'ne getirildi. Burada Kaval için helallik alındı ve daha sonra dua edildi. Cenaze töreninde, Kaval'ın akrabalarının gözyaşı döktüğü ve ayakta güçlükle durduğu görüldü.

CHP ve AK Parti milletvekilleri de cenazeye katıldı

3 yıl önce maden ocağında çalışmaya başladığı belirtilen Kaval'ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazından sonra aile mezarlığında toprağa verildi. Törene Kaval'ın akrabalarının dışında CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç, Özgür Özel, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu ve Polat Türkmen ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

İşçilerden Aziz Köse'nin cenazesi defnedildi. 33 yaşındaki Aziz Köse'nin cenazesi, Bartın Devlet Hastanesi’nden alınarak, Bayıryüzü köyündeki evine getirildi. Burada helallik alınması ve dua edilmesinden sonra Köse'nin cenazesi, Bayıryüzü Köyü Camisi'ne sevk edildi. Maden işçisinin akrabalarının dışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, madenci arkadaşları ve çevredekilerin katıldığı cenaze töreninde amca Necati Köse, yeğeninin tabutunun başında gözyaşı döktü. Aziz Köse'nin cenazesi, namazdan sonra köydeki aile mezarlığında toprağa verildi. Köse'nin amcası Necati Köse, 3 yıl önce kurayla işe giren yeğeninin bir sene önce düğün yaptığını, 15 gün önce de baba olduğunu aktardı.

Patlamada yaşamını yitiren Berkay Pınaroğlu için vatandaşlar, cenaze namazında saf tuttu. Bartın'ın Muratbey köyünde, 23 yaşındaki Pınaroğlu için cenaze namazı kılındı. Namaza, Pınaroğlu'nun akrabalarının yanı sıra, Dönmez ve TÜRK İŞ Başkanı Ergün Atalay da katıldı. Berkay Pınaroğlu için Fatiha okuyan Bakan Dönmez, tabutun taşınmasına da destek verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özçelik’in cenazesine katıldı

Maden işçilerinden Rahman Özçelik, köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren Özçelik’in cenaze törenine katıldı.

Evli ve 2 çocuk babası 27 yaşındaki Gökhan Mercan, Amasra'ya bağlı Makaracı köyünde öğle vakti kılınan namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Mercan’ın, 2019’da işe girdiği öğrenildi.

Maden işçisi 42 yaşındaki Mehmet Kara, Bartın'ın Kurucaşile ilçesine bağlı Aydoğmuş köyünde defnedildi. 2009 yılında TTK Amasra Müessesesi Müdürlüğü’nde işbaşı yapan Mehmet Kara’nın, 1 haftadır yıllık izinde olduğu, son olarak 16.00-24.00 mesaisine gittiği öğrenildi. Cenazede Mehmet Kara'nın eşi Selda Kara ve oğlu Efe Kara, Mehmet Kara ve kızı Ayşe Melek, Kara’nın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Amasra'daki maden faciasında hayatını kaybeden 28 yaşındaki Aziz Köse'nin, 2019'da işe başladığı, geçen sene evlendiği ve 1 hafta önce baba olduğu bildirildi. Köse'nin, baba olduğunda, kucağında bebeğiyle görüntüsünü sosyal medyadan 'Canım oğlum, ailene hoş geldin' notuyla paylaştığı anlaşıldı. Patlamadan 2 gün önce Aziz Köse'nin izinden dönüp, işe başladığı öğrenildi.

Maden işçisi 34 yaşındaki Serhat Kahraman'ın cenazesi, memleketi Karabük'te toprağa verildi. Anne Sebahat ve kardeş Ezgi Kahraman, işçi bareti ve Türk bayrağı bulunan Kahraman'ın tabutunun yanında gözyaşı döktü. Serhat Kahraman'ın cenazesi, Cemaller Köyü Camisi'ndeki namazın ardından Cemaller köyü mezarlığında defnedildi. 

Patlamada hayatını kaybeden işçilerden İbrahim Köse'nin cenazesi Bartın'da toprağa verildi. Bartın Devlet Hastanesi’nden alınan Köse'nin cenazesi, getirildiği Esbey köyünde helallik alınmasından sonra cenaze namazının kılınacağı Esbey İlkokulu bahçesine taşındı.

Taziyeleri kabul eden Köse'nin ailesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez başsağlığı diledi.

Köse, kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Yorumlar (0)