Şehit çocuklarının eğitim masraflarını devlet karşılayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bartın’daki maden ocağı patlamasında şehit düşen işçilerin çocuklarının tüm eğitim masraflarını karşılayacaklarını açıkladı. 

EĞİTİM 17.10.2022, 15:41
Şehit çocuklarının eğitim masraflarını devlet karşılayacak

Bartın’ın Amasra ilçesinde faaliyet gösteren maden ocağında önceki akşam büyük bir patlama yaşanmış, acı olayda 41 maden işçisi şehit düşmüştü. Tüm Türkiye’yi yasa boğan gelişme sonrası şehit ailelerine destekler sürüyor. Şehit çocuklarını hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “41 şehidimizin tüm evlatlarının eğitim masraflarını bugün itibarıyla üstlenmiş bulunuyoruz” dedi. 

“Şehitlerimizin tüm evlatları bize emanettir”

Şehit ailelerine her koşulda destek olacaklarının altını çizen Bakan Özer, “Şehitlerimizin tüm evlatları bize emanettir. O yavrularımızın bütün eğitim masraflarını karşılayacağız. Tüm kırtasiye masraflarını, okul masraflarını bizzat biz üstleneceğiz. Onlara burslar vereceğiz. Şehitlerimizin aileleri de çocukları da asla yalnız bırakılmayacaklardır” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Şehit ailelerimize her türlü destek ve yardım sağlanacak”

Kısa süre önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hayatını kaybeden işçilerin ailelerine 1 milyon 350 bin lira yardım yapılacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Maden şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, hem devletimizin hem de bizim boynumuzun borcudur. Allah, ülkemizi her türlü beladan, kazadan korusun. Şehit ailelerimiz için ilk etapta bir karar aldık. O da devlet ve ilgili bakanlıklar olarak 500+500 olmak üzere, bunun yanında sendikamızdan 200, Çalışma Bakanlığı’mızdan 100 ve Aile Bakanlığı’mızdan da 50 bin liralık destek sağlanacak. Devlet olarak atılması gereken tüm adımlar atılacak. Şehit ailelerimize her türlü destek ve yardım sağlanacaktır. Bunu da kabine toplantımızın ardından duyuracağız” demişti. 

Yorumlar (0)