Küçükçekmece’deki çocuk parkına PKK detayını işleyenlerin hapsi istendi 

CHP’li Küçükçekmece Belediyesi’nin yenileme çalışmaları kapsamında düzenlediği çocuk parkında yere, PKK terör örgütü simgesi resmedildi. Bunun üzerine inceleme başlatan savcılık şantiye şefi, kontrol mühendisi ve peyzaj mimarının hapisle cezalandırılmasını talep etti.  

GÜNDEM 24.09.2021, 14:38
Küçükçekmece’deki çocuk parkına PKK detayını işleyenlerin hapsi istendi 

31 Mart seçimlerinde HDP’nin desteğini alan ve Küçükçekmece Belediyesi’ni kazanan CHP, İstasyon Mahallesi’ndeki Atatürk parkını yenileme çalışmaları kapsamında park tabanına PKK terör örgütünün simgesini resmetmişti.  

Çevredeki vatandaşlar tarafından tepki çeken resim hakkında yapılan şikayetler üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada yüksel Pehlevan, Gülsüm Güner Mağara ve Deniz Doğan Koca için ayrı ayrı 1,5 seneden 7,5 seneye kadar ceza istendi.  



PKK propagandası yapmakla suçlanıyorlar 

PKK terör örgütü propagandası yapmak suçundan yargılanan şahıslar hakkında nihai karar verilmedi. 

İddianame 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 8 Kasım 2020 tarihinde Küçükçekmece Belediyesi’ne ait sosyal medya hesabında paylaşılan “Çocuklarımız için parkları yeniliyoruz. Atatürk parkının yenileme çalışmalarını tamamladık.” başlıklı video görseli paylaşılmış ve bu görselde, zemine işlenen PKK terör örgütünün sözde amblemi ile aynı olduğu iddia edilen şeklin şikayet edilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı anlatılıyor. 

Yorumlar (0)