Almanya'da, her 45 dakikada bir kadın şiddet görüyor

Almanya’da Federal Emniyet Dairesi’nin açıkladığı 2019 raporuna göre, Almanya’da her 45 dakikada bir kadın şiddete uğruyor.

DÜNYA 24.09.2021, 14:42
Almanya'da, her 45 dakikada bir kadın şiddet görüyor

Almanya Federal Emniyet Dairesi'nin açıkladığı verilere göre, her gün bir kadın cinayeti işlenirken, her 45 dakikada bir kadın şiddete uğruyor. 

Her yıl artış yaşanıyor

Her geçen yıl, kadına şiddet konusunda artış yaşandığı belirtilen BKA verilerinde, salgın süreciyle birlikte sayıların daha da arttığı bildirildi. Ülkede şiddete uğrayanların yüzde 81'inin kadın olduğu belirtilen raporda, şiddete uğrayanların yarısına yakınının şiddet uygulayan kişi ile aynı evde yaşadığı öğrenildi.

Almanya’da 2019’da öldürülen kadın sayısı 267 olarak kayıtlara geçerken, 542 kişinin ise öldürülmeye çalışıldığı belirlendi. Mevcut ya da eski partner kaynaklı olarak yaşanan şiddet olaylarında, bir önceki yıla oranla yüzde 0,7'lik bir artış meydana geldi. Raporda ayrıca, 141 bin 792 kişinin partneri tarafından şiddete maruz kaldığı bilgisi yer aldı.

Salgın dönemine şiddet arttı

2020 yılına ait Almanya Aile Bakanlığının ön raporunda sayılar açıklanmazken, salgın çerçevesinde verilen sokağa çıkma yasağı kararları ve evden çalışma gibi tedbirler sebebiyle evde kadınların, partneriyle daha çok vakit geçirdiği belirtildi. Evde kalmak durumunda kalan kadınların daha çok şiddete maruz kalmalarına rağmen polise bildirilmeyen çok fazla sayıda vaka olduğu, gerçek sayıların daha çok olduğu öngörülüyor. Kayda geçen şiddet olayları arasında cinayet, yaralama, cinayete teşebbüs, takip, taciz, tecavüz, tehdit ve özgürlüğün elinden alınması gibi suçlar bulunuyor.

Yorumlar (0)