Kira artış düzenlemesi TBMM'den geçti

Meclis Genel Kurulu'nda ev kira artışlarının, 1 Temmuz 2023 tarihine dek, bir evvelki kira senesine ait bedelin yüzde 25'i kadarını geçmemesine dair düzenleme kabul edildi.

GÜNDEM 08.06.2022, 19:13 09.06.2022, 08:51
Kira artış düzenlemesi TBMM'den geçti

Meclis Genel Kurulu'nda ev kira artışlarının, önümüzdeki yıl 1 Temmuz tarihine kadar, bir evvelki kira yılına ait olan bedelin yüzde 25'i kadarını geçmemesine dair düzenleme kabul gördü.

Bakan Bozdağ duyurmuştu

Kira düzenlemesiyle ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira artış sınırını duyurmuş ve "1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek olan sözleşmelerde önceki kira senesinin yüzde 25'ini geçmemek şartıyla yapılacak artışların geçerlilik kazanacağı hükmü, Borçlar Kanunu'na ilave edilecek. Bunun üzerindeki artışlar geçerli olmayacak.” diye konuşmuştu.

Bozdağ, "Bu düzenlemeyi yaptığımız zaman özellikle geçici olmasına önem verdik. Bu düzenleme ev sahibi ve kiracının hukukuna zarar vermeden ikisinin de fedakarlıkla bir yerde durmasına dikkat ettik. Umarım beklentileri karşılar, beklediğimiz sonuçları doğurur. Hayırlı olmasını diliyorum." sözlerini sarf etmişti.

Konut kiralarında yaşanan fahiş artışlar hükümetin takibindeydi. Büyük kentler başta olmak üzere, son zamanlarda vatandaşların gündeminde büyük yer tutan yüksek konut kiraları, Adalet Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratlarının katıldığı 'Fahiş Kira Toplantısı'nda ayrıntılı bir biçimde masaya yatırılmıştı.

Yorumlar (0)