Bakan Bozdağ açıkladı: Kira artışında limit belli oldu

Kira düzenlemesiyle ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira artış sınırını açıkladı ve "1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek olan sözleşmelerde önceki kira senesinin yüzde 25'ini geçmemek şartıyla yapılacak artışların geçerlilik kazanacağı hükmü, Borçlar Kanunu'na ilave edilecek. Bunun üzerindeki artışlar geçerli olmayacak” şeklinde konuştu.

EKONOMİ 08.06.2022, 11:42
Bakan Bozdağ açıkladı: Kira artışında limit belli oldu

Kira düzenlemesiyle ilgili açıklamalar yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira artış sınırını açıkladı.

“Artış yüzde 25’i aşmayacak”

Kira düzenlemesine yönelik çalışmada artık sona gelindi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira artış sınırını duyurdu.

Canlı yayında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "1 Temmuz 2023 tarihine kadar yenilenecek sözleşmelerde önceki kira senesinin yüzde 25'ini geçmemek şartıyla yapılacak artışların geçerlilik kazanacağı hükmü Borçlar Kanunu'na ilave edilecek. Bunun üstünde yapılabilecek artışların geçerli olmayacağı belirtiliyor. Bu düzenlemeyi yaptığımız zaman özellikle geçici olmasına önem verdik. Bu düzenleme ev sahibi ve kiracının  hukukuna zarar vermeden ikisinin de fedakarlıkla bir yerde durmasına dikkat ettik. Umarım beklentileri karşılar, beklediğimiz sonuçları doğurur. Hayırlı olmasını diliyorum." sözlerini kullandı.

4 bakanlık toplantı yapmıştı

Konut kiralarında yaşanan fahiş artışlar hükümetin takibindeydi. Büyükşehirler başta olmak üzere, son zamanlarda vatandaşların gündeminde büyük yer tutan yüksek konut kiraları; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ticaret Bakanlığı ve Hazine Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş’tan bürokratlarının katıldığı “fahiş kira toplantısı”nda ayrıntılı bir biçimde masaya yatırılmıştı.

Yorumlar (0)