Erdoğan'dan sert tepki: Bunu yemezler...

Erdoğan, Venezuela lideri Maduro ile ortak basın açıklamasında bulundu. Erdoğan, "Yunanistan'da 13 ABD üssü kuruluyor. Peki neden? Yanıt olarak Rusya'ya karşı kurulduğu söyleniyor. Kusura bakmasınlar ama bunu yemezler. Avrupa Birliği ve ABD tarafından Yunanistan'a silah desteğinde bulunuluyor. Kime karşı?" dedi. Maduro ise Türk firmaları ülkesine davet etti, Türkiye'ye yardımları için teşekkürlerini iletti.

GÜNDEM 08.06.2022, 19:47 08.06.2022, 19:58
Erdoğan'dan sert tepki: Bunu yemezler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela lideri Maduro ile ortak açıklamasında bulundu. 


Erdoğan: Hedefimiz 3 milyar dolar

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"Bugün imzaladığımız anlaşmalarla ikili ilişkilerimizin hukuki altyapısını daha da kuvvetlendirdik. Dost iki ülke olarak kalkınma alanındaki iş birliğimize de büyük önem veriyoruz.

Mevcut rakamlar bu yıl 1 milyar dolara ulaşacağımızı gösteriyor. Hedefimiz ise ticaret hacmini 3 milyar dolara ulaştırmaktır.

Bugüne değin olduğu gibi bundan böyle de Venezuela halkının yanında olacağız. Önümüzdeki ay iade-i ziyarette bulunacağım."

Maduro: Ülkemize yatırım yapın

Maduro'nun açıklamalarından satır başları ise şunlar: 

"Halkım adına Sayın Erdoğan'a şükranlarımı iletiyorum. En zor zamanlarımızda her daim yanımızda oldular. 

Ülkemiz toparlanma içinde Ekonomide istikrarı sağlamaya başladık. Ülkemiz adeta yeniden doğuyor. Siz, dört sene evvel ülkemize geldiğinizde adeta bir fırtınanın içindeydik. Tek taraflı yaptırımların merkezi haline gelmiştik. Beni ölümle tehdit ettiler. Tüm bunlara karşın Venezuela halkı benim yanımdaydı. 

Türk firmalarını ülkemize davet ediyorum. Madencilik için, gaz için, petrol için, turizm için ülkemize gelin. Tüm yasal zemin hazır durumda. İki ülke için bir açılım sürecinin içindeyiz."

Erdoğan: Devlet kanalında teröristlerin söyleşisi yayımlanıyor

"NATO'ya üyelik başvurusu yapan Finlandiya ve İsveç'ten herhangi bir geri dönüş oldu mu?" sorusu üzerine Erdoğan, "NATO bir güvenlik teşkilatıdır, teröre destek veren bir teşkilat değildir. İsveç devlet kanalında terörist liderlerin söyleşisi yayımlandığı müddetçe, bunlara ‘Buyurun NATO'ya katılın.' diyemeyiz. Bu durum Finlandiya için de geçerlidir." cevabını verdi.

Erdoğan: Kime karşı?

Yunanistan'da kurulan ABD üslerine de değinen Türkiye Cumhurbaşkanı, "Yunanistan'da 13 ABD üssü kuruluyor. Peki neden? Yanıt olarak Rusya'ya karşı kurulduğu söyleniyor. Kusura bakmasınlar ama bunu yemeyiz. Avrupa Birliği ve ABD tarafından Yunanistan'a silah desteğinde bulunuluyor. Kime karşı?" dedi. 

Yorumlar (0)