Kılıçdaroğlu: Suriyelileri davul zurnayla yollayacağız!

Erzurum'da partililere seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Erzurum'dan milletvekili çıkaramıyoruz, kabahat bizde." dedi. Meclis tatilde olsa da ülkedeki problemlerin devam ettiğine değinen CHP lideri, "Türkiye'de yaklaşık 3 milyon 600 bin Suriyeli yaşıyor. Onları gönüllü şekilde güle oynaya göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 02.08.2022, 16:58 02.08.2022, 17:36 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu: Suriyelileri davul zurnayla yollayacağız!

Erzurum'da yapılan toplantıda partisinin milletvekillerine hitap eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gündemdeki önemli konu başlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada tarihin kendilerine yüklediği büyük bir sorumluluğun bulunduğundan bahseden CHP lideri, "Meclis tatilde olsa da vatandaşın yaşadığı sorunlar halen daha devam ediyor. 'TBMM tatilde, biz de oturalım ülkedeki problemleri izleyelim.' diye bir düşünceye sahip değiliz." dedi.

"Burada kabahat bizde"

Türkiye'nin sorunlarının her geçen yıl daha da arttığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Çalışmalarımıza Erzurum'dan başlamaya karar verdik. Atatürk'ün de Erzurum milletvekili olduğunu hatırlatayım. Partimizin tarihinde bu kadar önemli bir yere sahip olan Erzurum'un, CHP'ye sempati göstermemesinin altında yatan nedenleri masaya yatırdık. Buradan uzun süredir CHP milletvekili çıkmıyor. Burada kabahat bizde. Sofranıza oturup dertlerinizi dinlemedik. İğneyi öncelikle kendimize batırmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Çanakkale Savaşı'na değindi: "Ülkeyi tek kişiye emanet edemeyiz"

Ülkenin mevcut durumunun parlak olmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, tek kişiye emanet edilemez. Bunun için Çanakkale Savaşı'na bakalım. O savaşta düşmana geçit vermedik ve 'Çanakkale geçilmez.' dedirttik. Sonra birisi çıktı ne dedi? 'Gemilere yol açın, gelsinler.' Savaşta verilen o kadar mücadeleye rağmen düşman gemileri tek kişinin kararı yüzünden Dolmabahçe'ye geldi." dedi.

"TBMM'deki toplantıya katılmadılar"

Erzurum Kongresi'nde milli iradenin resmen ortaya konulduğunu ve ilk defa açık şekilde vurgulandığını kaydeden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Aradan 100 yıl geçti, bu dönemde Türkiye çok ciddi mücadelelere girdi. O kadar mücadeleden sonra geldik, iradeyi tek kişiye teslim ettik. Sağlık çalışanlarının problemlerini görüşmek için dün TBMM'de bir araya geldik. AK Parti, MHP ve HDP katılmadı. Ülkedeki vatandaşların sorunlarını başka nerede tartışacağız." diye konuştu.

"Suriyelileri gönüllü şekilde yollayacağız"

Türkiye'de yaşayan bütün kesimlerin sorunlarını dile getirmeye devam edeceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, işsizlik ve göçmen problemini unutturmayacaklarını belirtti. Türkiye'de yaklaşık 3 milyon 600 bin Suriyelinin bulunduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Irkçılık yapmadan onları ülkelerine yollayacağız. Hem de davul ve zurnayla." dedi.

"Hayvan yemi bile ithal edilir mi?"

Kendi dönemlerinde Erzurum'u tarım ve hayvancılık başkenti yapacaklarını söyleyen CHP lideri, "Hayvan atıkları değerlendirilecek ve sıvı gübre elde edilecek. Çiftçiler, bu atıklardan elde edilecek enerjisinden ücretsiz olarak faydalanacak. Bu proje sayesinde 750 bin kişiye iş bulunmuş olacak. Çiftçiler ile esnaflara kira ve kredi desteği sağlayacağız. Hayvan yemi bile ithal edilir mi? Buna sebep olan iktidardan kurtulacağız. Kendi hayvanımızı yetiştirecek, kendi yemimizi üreteceğiz. Çiftçilerin bankalardan aldıkları kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. Emeklilikte yaşa takılanlar ile atanamayan öğretmenlerimizin yaşadığı problemleri de ortadan kaldıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)