Suriyeliler ülkelerine nasıl dönecek? Numan Kurtulmuş açıkladı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Suriyeli göçmenlerin ülkelerine geri dönüşü ile ilgili önemli mesajlar verdi. 

GÜNDEM 02.07.2022, 10:47
Suriyeliler ülkelerine nasıl dönecek? Numan Kurtulmuş açıkladı

Katıldığı bir canlı yayında gündemdeki konuları değerlendiren Kurtulmuş, Suriyelilerin gönüllü olarak yeniden kendi topraklarına dönmeleri için çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, “Suriye’de inşallah güvenli bölgeler oluşturulduktan sonra, ülkemizde yer alan Suriyeli göçmenlerin büyük kesiminin geri dönüşünü sağlayacağız. Biz bunu elbette asla kendilerini kırmadan, rencide etmeden yapacağız. Bu geri dönüşün zeminini oluşturduktan sonra, gönüllü geri dönüşler başlayacaktır” ifadelerini kullandı. 

“Gerekli şartları sağlayıp, onları yeniden topraklarına kavuşturacağız”

Göçmen sorununun yalnızca Türkiye’de değil birçok ülkede görüldüğünü belirten Kurtulmuş, “3 gün içinde neredeyse 200 bin sığınmacıyı sınırdan içeri almak durumunda kaldık. Bugün baktığımızda 500 bin kişi geri gitti. Suriye’de şu an 100 bine yakın briket ev inşa ediliyor. Çalışmalar bitmek üzere. Oraya doğru çok büyük bir göç hareketi başlayacaktır. Sonuçta bu insanlar mecburi sebeplerden dolayı ülkemize sığınmak zorunda kaldı. Bizler de gerekli şartları sağlayıp, onları yeniden topraklarına kavuşturacağız. Planlanan sınır ötesi operasyonların amaçlarından birisi de budur” dedi.

“Z kuşağı elbette bize oy verir”

Z kuşağının AK Parti’ye nasıl baktığı sorusunu da yanıtlayan Kurtulmuş, “Biz gençlerimizle her zaman beraberiz. Z kuşağı elbette bize oy verir. Neden vermesin? Bugün anketlere bakın. Birinci parti hep AK Parti çıkıyor, bu hiç değişmez. Siyasete atıldığım günden bu yana oy tahminlerinde hiç bulunmadım. Zaten her şey sahada net bir şekilde görülüyor. Ben önümüzdeki seçimler ile ilgili önümüzde hiçbir sorun görmüyorum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)