Kılıçdaroğlu, Suriyelileri nasıl göndereceklerini açıkladı: "Plan hazır!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli göçmenlere yönelik, "Sağlıklı koşullarda gidecekler, bütün adımlar hazır. İktidarımız döneminde bu, 2 senede tamamlanacak. Bu şartlar, AB fonlaması ile garantörlüğümüzde hazırlanacak” sözlerini kullandı.

SİYASET 12.07.2022, 11:10
Kılıçdaroğlu, Suriyelileri nasıl göndereceklerini açıkladı: "Plan hazır!"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 700 bin Suriyeli bebeğin doğduğunu söylerken, bebeklere uzun ömür diledi.

“Bebekler, Suriye’nin zenginliğidir”

Suriyeli göçmenler meselesine Suriye’nin geleceği gözüyle baktıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Her milletin en büyük ve en önemli zenginliği bebekleridir. Bu bebekler de yıkık Suriye'nin zenginliğidir" ifadelerini kullandı bulundu.

“Irkçı tavırla değil, devlet aklıyla gidecekler”

Suriye'nin tekrar ayağa kalkması için çocuklarının ülkelerine dönmesi gerektiğine dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Fakat hep söyledim tekrar söyleyeceğim, ırkçı bir tavırla değil, devlet aklıyla yapılacak iştir. Sağlıklı koşullarda gidecekler, bütün adımlar hazır. İktidarımız döneminde bu sürecimiz 2 yılda tamamlanacak. Bu koşullar da AB fonlaması ile garantörlüğümüzde hazırlanacak. Davul ve zurna ile gidecekler."

Yorumlar (0)