İstanbul’da operasyon: 169 kilo uyuşturucu ele geçirildi

İstanbul Fatih’te gerçekleştirilen bir operasyonda Jandarma Komutanlığı ekipleri 169 kilo uyuşturucu ele geçirdi. Düzenlenen operasyonda yasaklı maddeyi İstanbul'daki satıcılarına dağıtma hazırlığı yapan 2 zanlı gözaltına alındı.

GÜNDEM 12.07.2022, 11:30 12.07.2022, 17:47
İstanbul’da operasyon: 169 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Yurt dışından İstanbul’a yasak şekillerde sokulan yüklü miktarda uyuşturucu maddeyi “Torbacı” şeklinde isimlendirdikleri kişilere satmayı planlayan kişilere İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri büyük bir operasyon düzenledi.

Fiziki takip sağlandı

Gerçekleştirilen fiziki takip ve istihbar çalışmaları sonrasında zanlıların uyuşturucuyu sakladıkları depo ve kimlikleri belirlendi. İncelemelerin yapıldığı bölgede ekipler yoğun çalışmalar gerçekleştirdi.

Maddelerin bulunduğu yerler tespit edildi

Yasaklı maddelerden bir bölümünün evde saklandığı, bir bölümünün ise araçlarla nakledildiği tespit edildi. İstanbul Fatih’te olduğu tespit edilen nakil aracına ve ikamete ekipler tarafından eş zamanlı baskın gerçekleştirildi düzenlendi.

Birçok malzeme ele geçirildi

Baskında, 100 gram eroin maddesi, 40 kilo methamfetamin yapımında kullanılan sıvı madde ve kimyasal toz, 90 kilo methamfetamin maddesi, 2 adet uyuşturucu maddenin tartılmasında kullanılan terazi, 100 kilo sıvı methamfetamin maddesi olmak üzere toplamda 83 bin TL suçtan elde edilen para ve 169 kilo methamfetamin maddesi ele geçirildi.

Yakalanan N.Ö ve Ö.A. isimli zanlılar götürüldüğü adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Yorumlar (0)