Soylu açıkladı: İşte Türkiye'de doğan Suriyeli sayısı

Süleyman Soylu, 700 bini aşkın Suriyelinin ülkemizde dünyaya gözlerini açtığını kaydederek, "Bu topraklara ölümden, savaştan kaçan insanlar geldiler, 700 binden fazla alem meydana getirdiler. Bu çok büyük bir zenginliktir." dedi.

GÜNDEM 10.07.2022, 21:31
Soylu açıkladı: İşte Türkiye'de doğan Suriyeli sayısı

İçişleri Bakanı Soylu, Kurban Bayramı vesilesiyle PEKOM Merter Polisevi'nde, göçmen STK'ların (sivil toplum kuruluşları) temsilcileri ve mensuplarıyla bayramlaştı.

"Dünyayı cana değer vermeyenler yönetiyor"

Katılımcıların bayramını kutlayan Soylu, birilerinin kafasında çok karanlık ve zalim bir dünya olduğunu dile getirerek, dünyaya yön veren bu zihniyetin Pir Sultan Abdal'ı, Hacı Bektaş-ı Veli'yi, Hacı Bayram-ı Veli'yi, Yunus Emre'yi, Mevlana'yı okumadığını, cana değer vermeyen maddeci bir anlayışları olduğunu ifade etti.

"Başaramadılar..."

Bugünkü dünyanın, o anlayış sebebiyle terör eylemlerinde çok sayıda insanın katledildiği bir yer haline getirildiğini kaydeden Soylu, şöyle konuştu:

"Sorunu çözmüyorlar, iyice karıştırıyorlar, insanları birbirine düşürüyorlar. Terör örgütleriyle bu işi bu hale getirdiler fakat bu işin nereye gideceğini hesap dahi edemiyorlar. Afganistan'da, Suriye'de, Afrika'da başaramadılar. Güneyimizde bir terör devleti kurmak istediler, onda da başarısız oldular. DEAŞ'ı, PKK/YPG'yi kullandılar ama olmadı. ABD, Çin, Rusya, Avrupa arasında dünyayı paylaşmak istediler, onu da başaramadılar. Şimdi elimizde vahim bir tablo var. Milyonlarca insan vatanına hasret durumda."

"700 bini aşkın Suriyeli kardeşimiz Türkiye'de doğdu"

İçişleri Bakanı, bir sınavda olduklarının, bu toprakların istisnaları kabul etmemesi gerektiğinin altını çizerek, şu ifadelere yer verdi:

"Biz büyük hedefler için yolculuk yapıyoruz. İyiliği anlatacağız, kötülüğü sakındıracağız. 'Birlikte rahmet vardır.' diyor bizim medeniyetimiz. Ne tür bir sınavda olduğumuzun farkındayız. Hiç kimse bizim sessiz kalmamızı beklemesin. 700 bini aşkın Suriyeli kardeşimiz Türkiye'de doğdu. Ben ister ne söylerse söylesinler ister kızsınlar. Bu topraklara ölümden, savaştan kaçan insanlar geldiler, 700 binden fazla alem meydana getirdiler. Bu çok büyük bir zenginliktir. Çok büyük bir sınavdan geçtik ve geçiyoruz. Yalnızca son on senede Suriye'deki iç savaş itibarıyla değil, bu coğrafya çok büyük bir sınavdan geçmekte. Birileri bizi çok daha büyük sınavlara hazırlıyorsa onları da mağlup edeceğiz. Kardeşliği hep birlikte kazandıracağız."

Yorumlar (0)