Kadir Şeker'in tahliyesine itiraz edilmişti: Mahkeme kararını verdi

Konya’da kadına yönelik şiddeti önlemek isterken bir kişinin ölümüne sebep olan Kadir Şeker, kısa süre önce tahliye edilmişti. Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Şeker’in tahliyesine yönelik itiraz başvurularını reddetti. 

GÜNDEM 02.08.2022, 17:33
Kadir Şeker'in tahliyesine itiraz edilmişti: Mahkeme kararını verdi

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Kadir Şeker’in tahliyesine yönelik itirazları değerlendirerek hükmünü açıkladı. Müşteki avukatlarının itirazlarını inceleyen mahkeme heyeti, yeniden tutuklama talebinin reddedildiğini duyurdu. Kadir Şeker’in dava dosyası, Yargıtay’a gönderilecek. 

Neler olmuştu?

5 Şubat 2020 tarihinde, Konya’nın Selçuklu ilçesindeki bir parkta tartışma sesleri duyan Kadir Şeker, bir kadının şiddete maruz kaldığını düşünerek olay yerine gitti. Çifti ayırmayı deneyen genç vatandaş, Özgür Duran isimli şahıs ile uzun süre boğuştu. Arbedede Özgür Duran’ı bıçaklayarak ölümüne sebep olan Kadir Şeker, mahkeme karşısına çıkarılmış ve cezası çeşitli indirimlerle 12,5 yıla kadar düşürülmüştü. Şeker’in avukatlarının itirazı üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay, kararı bozdu. Tekrar yargılanan Şeker, bu kez 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tutukluluk halinin devamına karar verildi. Karara itiraz ederek Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuran avukatlar, istenilen sonucu bu kez aldı. Mahkeme heyeti, Şeker’in tahliyesine hükmetti. Şeker’in tahliyesi sonrası Duran ailesinin avukatlarından Duygu Delibaş, karara itiraz ederek başvuruda bulunmuştu. 

Yorumlar (0)