Köpeği hedef aldı, çocukları vurdu!

Sakarya'da tüfeğiyle bir sokak köpeğini vurmak isterken 3 çocuğu yaralayan Y.Y. adlı şahıs, gözaltına alındı. Hastaneye sevk edilen çocukların taburcu edildiği belirtildi.

YAŞAM 02.08.2022, 17:35 03.08.2022, 16:17 Hakan Öksüz
Köpeği hedef aldı, çocukları vurdu!

Sakarya'da sokak köpeklerine ateş eden bir kişinin 3 çocuğu yaralaması, öfkeye neden oldu. Edinilen bilgilere göre olay, kentin Serdivan ilçesine bağlı Selahiye Mahallesi'nde dün yaşandı. 56 yaşındaki Y.Y. adlı şahıs, çevredeki vatandaşlara saldırdığını iddia ettiği bir köpeği etkisiz hale getirmek için silahına başvurdu.

Saçmalara hedef oldular

Tüfeğini köpeğe doğrultan ve ateşleyen şahsın silahından çıkan saçmalar, mahallede oynayan 3 küçük çocuğa isabet etti. Saçmalara hedef olan 8 ve 9 yaşlarındaki çocuklar acıyla bağırdı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri gönderildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan E.S.P. (9), Z.T. (9) ve Y.T. (8) hastaneye sevk edildi.

Çocuklar taburcu edildi

Çevredeki vatandaşların tepkisini çeken Y.Y. isimli şüpheli de polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Tüfeğiyle çocukları yaralayan şüphelinin adliyedeki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi. Hastaneye kaldırılan çocukların durumunun iyi olduğu ve tedavilerinin ardından taburcu edildikleri belirtildi.

Sokak köpekleri sorunu nasıl çözülecek?

Sokak köpekleriyle ilgili tartışmalar uzun süredir devam ediyor. Çok sayıda kişi, vatandaşlara saldıran ve bazı sokakları yaşanmaz hale getiren köpeklerin toplatılması gerektiğini kaydederek yetkililere çağrıda bulunuyor. Sorunu çözmek için sokak köpeklerinin kısırlaştırılması ya da toplatıldıktan sonra uyutulması gibi farklı öneriler gündeme geliyor.

Yorumlar (0)