Kadir Şeker davasında gelişme! Tahliyesine itiraz edildi

Konya'da, kız arkadaşını döven bir kişiyi, durdurmak isterken öldürdüğü sebebiyle tekrar yargılandığı duruşmada 10 sene 10 ay hapis cezası verilen Kadir Şeker, alınan yeni kararla tahliye edilmişti. Ancak Şeker’in tahliyesine müşteki avukatlardan itiraz geldi.

GÜNDEM 10.07.2022, 15:55 12.07.2022, 08:52
Kadir Şeker davasında gelişme! Tahliyesine itiraz edildi

Kadir Şeker tüm Türkiye gündemini derinden etkilemişti. Konya'da sevgilisini döven bir kişiyi durdurmak isterken çıkan arbedede öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada 10 sene 10 ay hapis cezası alan Şeker tahliye edilmişti. Edinilen bilgilere göre müşteki avukatlar konu ile ilgili itirazda bulundu.

Yasaya aykırı denildi, itiraz edildi

Şikayetçi avukatlarından olan Duygu Delibaş, hazırladığı itiraz dilekçesini 3. Ağır Ceza Mahkemesine sundu. Dilekçede tahliye kararının yasaya ve usule aykırı olduğu iddia edildi.

Verilen tahliye kararının doğru olmadığını dile getiren Delibaş, itiraz dilekçesinde, “Davaya ilk zamanlarından bu yana hâkim olmuş olan 3. Ağır Ceza Mahkemesi, tutukluluğun devam etmesi yönünde karar vermişken, 4. Ağır Ceza Mahkemesi, sadece bir günlük araştırmayla tahliye edilmesi yönünde karar verdi. Bu tahliye kabul edilemez özelliktedir. 4. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği tahliye kararı geri alınmalı ve sanığın hükmen tutuklu kalmasını talep ederim" dedi.

Ne olmuştu?

5 Şubat 2020 tarihinde Kadir Şeker, Konya’nın merkez Selçuklu ilçesine bağlı olan Kosova Mahallesi'nde bulunan bir parktan geçtiği sırada tartışma sesleri duymuştu. Bu durum üzerine Şeker, kadının darp edildiğini düşünmüş ve ikiliyi ayırmaya çalışmıştı.

Bu esnada Özgür Duran'ın fiziki ve sözlü müdahalesi ile karşı karşıya kalan Kadir Şeker ile Duran arasında arbede meydana gelmişti. Şeker tarafından bıçak darbesi alan Duran, hastanede yaşamını yitirmişti.

Kadir Şeker’in dava süreci

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından davası görülen Kadir Şeker, "bilinçli şekilde öldürme" suçundan yargılanmıştı. Mahkeme Şeker’e müebbet hapis cezası vermişti. Şeker'in cezası daha sonra "haksız tahrik" gerekçesiyle 15 seneye, "iyi hal" indirimi ile beraber de 12 sene 6 aya indirilmişti.

Şeker'in dava vekillerinin itirazı sonrasında dosya Yargıtaya gitmişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne giden dosya, Kadir Şeker'e verilen cezayı temyiz talebiyle incelemeye almıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından yapılan araştırmalar sonrasında, Türk Ceza Kanunu'nun 29. Maddesine göre gerçekleştirilen uygulama esnasında tahrikin yoğunluğu ve derecesi de göz önünde bulundurularak en düşük hadde yakın olacak şekilde bir indirimle cezanın verileceği, 12 sene 6 ay hapis cezası verilen Şeker adına daha fazla indirim oluşturulması gerektiği düşüncesiyle cezanın bozulmasına karar verildiği belirtilmişti.

5 Temmuz tarihinde Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tekrar yargılanan Şeker'in "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçu göz önüne alınarak 10 sene 10 ay kadar tutuklu kalmasına ve tutukluluk halinin sürdürülmesine karar verilmişti.

Avukatlarının ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulunmasının sonrasında tahliye kararına hükmedilen Şeker, Akşehir Ceza İnfaz Kurumu'ndan çıkış yapmıştı.

Yorumlar (0)