10 yıl 10 ay hapis cezası almıştı… Kadir Şeker’in avukatlarından itiraz

Hakkında 12,5 yıl hapis cezası verilen, Yargıtay’ın kararı bozması üzerine yeniden yargılandığı mahkemede 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker’in avukatları karara itiraz etti.

GÜNDEM 06.07.2022, 16:48 07.07.2022, 12:34
10 yıl 10 ay hapis cezası almıştı… Kadir Şeker’in avukatlarından itiraz

Konya’da sevgilisini darp eden bir şahsı engellemek isterken bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker, ilk olarak müebbet cezasına mahkûm edilmiş, ardından çeşitli indirimlerle cezası 12,5 yıla kadar düşürülmüştü. Yargıtay tarafından kararın bozulması üzerine yeniden hâkim karşısına çıkan Şeker, bu kez 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Tutukluk haline de itiraz edildi

Duruşma sonrası Kadir Şeker’in avukatları bir kez daha karara itiraz etti. Şeker’in avukatlığını üstlenen isimlerden olan Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, Yargıtay’a ilgili dilekçeyi sunduklarını belirterek, sürecin takipçisi olacaklarını dile getirdi. Detaylı istinaf dilekçesini de gerekçeli kararın açıklanmasından sonra ileteceklerini vurgulayan Aladağ, Kadir Şeker’in tutukluk haline de itiraz ettiklerini duyurdu. Şeker’in tutukluluk hali, Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenecek. 

Yorumlar (0)