Kılıçdaroğlu: Askerlere kurulan kumpasın hesabını biz soracağız!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon ve Balyoz davalarında tutuklanan Emekli Tümamiral Deniz Kutluk'u ziyaret etti. Ziyareti sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ‘‘Devletin o kişilere birer özür borcu bulunuyor. Her ne kadar da bir terör örgütü ile iş birliği yaparak bu kumpas kuruldu ise de bugün 3 ya da 5 kişiyi cezalandırıp, bu defteri kapatamazsınız’’ şeklinde konuştu.

SİYASET 06.07.2022, 16:47
Kılıçdaroğlu: Askerlere kurulan kumpasın hesabını biz soracağız!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ergenekon ile Balyoz davaları kapsamında tutuklanan emekli Tümamiral Deniz Kutluk’u Çankaya’da bulunan evinde ziyaret etmeye gitti. Askerlerin geçmiş yıllarda kumpas kurularak mağdur edildiğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, ziyareti sonrasında konu ile ilgili açıklamalar yaptı.

‘‘Devletin, yapılan haksızlıkları telafi edip, helalleşmesi gerek!’’

Devletin kumpas kurulan askerlerle helalleşmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, ‘‘Kumpas kurulan askerler şu ya da bu şekil de hapisten çıktılar; fakat onlara yapılan bu haksızlıkların bir şekilde telafi edilmesi gerek. Benim ‘helalleşme’ diye söylediğim budur. Devletin o askerler ile helalleşmesi gerek. Deniz Kutluk da bu kişilerden sadece birisidir. Kutluk’un evi basılmış, eşi ve çocukları mağdur edilmişti. Yalnızca kendisi değil, Kutluk’un ailesi de bir şekilde mağdur edildi. Bazen hapishaneye, bazen karakollara, bazen de hastaneye gidip gelirken ve çok büyük bir dram yaşadılar. Bu insanlar en azından adalet beklediler’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Devletin, özür borcu var’’

Ergenekon ile Balyoz davaları kapsamında yargılanan askerler hakkında açıklamalarını sürdüren CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘‘Devletin o kişilere birer özür borcu var. Tabi her ne kadar da terör örgütü ile iş birliği yaparak bu kumpas kuruldu ise de ki Balyoz kumpası bunların arasında en acımasızıdır, bugün 3 ya da 5 kişiyi cezalandırıp, bu defteri kapatamazsınız’’ dedi.

“Bu insanların acılarının tanzim edilmesi şart!”

Deniz Kutluk’un ve ailesinin yaşadığı haksızlığın telafi edilmesi gerektiğinin üzerinde duran Kemal Kılıçdaroğlu, ‘‘Ben bugün buraya iktidar olmamız durumunda bu ve bu gibi ailelerle ve haksızlığa uğramış aileler ile nasıl helalleşeceğimizi herkese anlatmaya geldim. Biz bu ülkeye adaleti ve demokrasiyi getireceğiz. Ayrıca biz, hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Evlatlarının ve eşlerinin çektiği o acılar, kendilerinin dışında bir de bu kişilerin çektiği acıların öncelikle bir şekilde tazmin edilmesi şart. Türkiye daha fazla bu acıları kaldıramaz. İnsanlık bu acıyı daha fazla kaldıramaz. Bir yerde eğer bir zulüm varsa birilerinin orada ortaya çıkarak o zulme bir son vermesi gerek. Birilerinin çıkıp, ‘Evet, biz ülkede adaleti sağlayacağız’ diye konuşması lazım. Zalimin yanında durmamak, zulme de dur demektir. Eğer zalimin yanında durmaya devam ederseniz dikene de su verirmiş olursunuz. Bizler, dikene su vermek değil, sadece güle su vermek istiyoruz. Biz, beraber ve birlikte yaşamayı diliyoruz. İşte bunu gerçekleştirebildiğimiz zaman hepimiz başarılı olacağız’’ şeklinde konuştu.

‘‘Kumpasların hesabını biz soracağız’’

Tümamiral Deniz Kutluk’a tutukluyken kızının yazdığı bir mektuba da değinen CHP lideri, “Aslında bütün gençlerimizin beklentileri hep aynı. Gençler daha güzel imkanlara sahip olan bir Türkiye de daha güzel bir eğitim ve daha iyi bir adalet sistemi istiyor. Bu imkanları sağlamak için Kutluk ailesine ve mağdur olan tüm ailelere sözüm olsun ki; terör örgütü ile beraber askerlerimize kurulan hain kumpasın hesabını biz soracağız. Zalimden eğer hesap sormazsanız siz de zalimin hemen yanında olmuş olursunuz. Biz kesinlikle zalimin yanında değil her zaman mağdurun yanında olacağız. Biz, mağdurun hakkını ve hukukunu sonuna kadar pes etmeden koruyacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar (0)