Kanuni ve Fatih sondaj gemileri hazırlıklarına devam ediyor 

Türkiye’nin yerli sondaj gemileri Kanuni ve Fatih, Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesindeki Filyos beldesinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. 

GÜNDEM 21.03.2021, 10:44 21.03.2021, 15:39
Kanuni ve Fatih sondaj gemileri hazırlıklarına devam ediyor 

Karadeniz’de bulunan doğalgazı çıkarmak üzere Zonguldak açıklarına demirleyen Fatih ve Kanuni sondaj gemileri, “Amasra-1” kuyusunu açmak için çalışmalarını devam ettiriyor. Son gelen bilgiler ise iki geminin de Kuzey Sakarya Gaz Sahası olarak belirtilen bölgede keşif çalışmalarını tamamlayarak demir attığı yönünde.

Nisan ayında atılacak “Türkali-2” kuyusunun temelleri için hazırlıklar da başlamış durumda. Hazırlıkları iki gemi birlikte sürdürüyor.



14 Kasım’da limana ulaştılar

14 Kasım 2020 tarihinde Filyos limanına ulaşan iki gemiden Kanuni gemisi, Fatih gemisinin yapacağı sondaj işlemlerinin tamamlayıcısı niteliğinde. Deyim yerindeyse Fatih gemisine “yarenlik” edecek Kanuni, test işlemlerini gerçekleştirip sonlandıran adımları atacak.

“Hedef 5 yılda 30 kuyu açmak.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Adana’da katıldığı bir programda konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Hedefimiz Karadeniz’de önümüzdeki 5 sene içinde 30 ile 40 kuyu arasında kuyu açmak ve üretimleri gerçekleştirmek. İlk hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. Yıl döneminde yani 2023 senesinde ilk doğalgazı çıkartarak ülke geneline, iletim sistemine göndermek.” 

Yorumlar (0)