Tuna-1 kuyusundan tarihî görüntüler!

Sakarya gaz sahasında bulunan Tuna-1 kuyusundan tarihî görüntüler geldi. Söz konusu kuyuda gerçekleştirilen ilk ve son doğal gaz sondaj çalışmalarına ilişkin görüntüler yayınlandı. 

EKONOMİ 20.10.2020, 14:25
Tuna-1 kuyusundan tarihî görüntüler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Ekim Cumartesi günü Fatih sondaj gemisinden müjde vermişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya gaz sahasındaki Tuna-1 kuyusundaki keşfedilen 320 milyar metreküp doğal gaz rezervine 85 milyar metreküp daha ilave edildiğini duyurmuştu.

Erdoğan, söz konusu doğal gaz rezervi miktarının böylece 405 milyar metreküpe çıktığını aktarmıştı.

TPAO'dan (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) konuya ilişkin görüntüler geldi. Söz konusu görüntülerde, Tuna-1 kuyusunda gerçekleştirilen doğal gaz sondaj çalışmalarına yer verildi. 

Tuna-1 kuyusundaki ilk sondaj çalışmalarının 20 Temmuz günü başladığına ve söz konusu çalışmaların 17 Ekim günü tamamlandığına ilişkin bilgiler paylaşıldı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sakarya gaz sahasında yalnızca Tuna-1 kuyusundaki sondaj çalışmalarının bittiğini duyurdu.

Bakan Dönmez, doğal gaz üretiminin 2023 senesinde başlayacağını söyledi.

"40 tane kuyu açılacak"

Dönmez, yaklaşık 40 üretim kuyusu açılacağını belirterek, her iki ayda bir kuyu açılacağını ve böylece üretim için gerekli hazırlıkların tamamlanacağını ifade etti. 

Sakarya gaz sahasında Fatih sondaj gemisi tarafından açılacak ikinci tespit kuyusuna değinen Dönmez, Türkali-1'in ilk kuyudan yalnızca 4-5 kilometrelik bir uzaklıkta olacağını belirtti.

Dönmez, üç kuyu daha açılacağını ve Sakarya gaz sahasına yönelik rezerv tahmininin teyidini gerçekleştireceklerini ekledi. 

Yorumlar (0)