Fatih seferden döndü, Kanuni sefere hazırlanıyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni sondaj gemisinin Karadeniz'de sondaja hazırlandığı bilgisini verdi.

GÜNDEM 06.12.2020, 13:55
Fatih seferden döndü, Kanuni sefere hazırlanıyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Cumhuriyeti devletinin üçüncü sondaj gemisi olan Kanuni gemisinin Karadeniz'deki sondaj görevi için açılma hazırlığı yaptığını açıkladı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Fatih Dönmez, Filyos Limanı'nda bulunan Kanuni Sondaj Gemisi'ndeki hummalı hazırlıkların görüntülerinin bulunduğu 46 saniyelik bir video paylaştı.

Kanuni Gemisi'nin sondaj yapmak için hırçın Karadeniz’e açılma hazırlığı yaptığını belirten Bakan Fatih Dönmez, kulenin birleştiğini ve geri sayımın başladığını duyurdu.

Kanuni Sondaj Gemisi hakkında

2020 yılı başında TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) envanterine giren Kanuni Sondaj Gemisi'nin inşaası 2012'de gerçekleştirildi.

11.400 metre derinliğe inerek, 3000 metre sondaj açma kabiliyetine haiz olan Kanuni Sondaj Gemisi, aynı zamanda "6'ncı nesil ultra deniz sondaj gemisi" ifadesiyle anılıyor.

Mersin ilinin Taşucu Limanı'ndan 13 Ekim 2020 tarihinde ayrılan Kanuni Sondaj Gemisi, ortalama 8 mil hız yaparak 19 Ekim 2020 tarihinde İstanbul Boğazı'ndan geçmiş ve Haydarpaşa Limanı'na yanaşmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin üçüncü sondaj gemisi olan Kanuni Sondaj Gemisi, 13 Kasım 2020 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla düzenlenen uğurlama töreni sonrası 14 Kasım 2020 tarihinde Filyos Limanı'na gelmişti.

Yorumlar (0)