Bakan Dönmez: Sonuçlar ümit verici!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yavuz sondaj gemisinin Selçuklu-1 kuyusunda faaliyetlerini 6 bin metrede tamamladığını kaydederek, ümit verici neticeler elde edildiğine dikkat çekti.

EKONOMİ 13.11.2020, 11:30
Bakan Dönmez: Sonuçlar ümit verici!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yavuz sondaj gemisinin Akdeniz'de bulunan Selçuklu-1 kuyusunda faaliyetlerini 6 bin metrede tamamladığını kaydederek, ümit verici neticeler elde edildiğini ve söz konusu alanın yakınlarında yeni sondaj faaliyetlerine başlanacağını duyurdu. 

Bakan Dönmez, Fatih sondaj gemisinin ise Tuna-1 kuyusunun ardından Sakarya Gaz Sahası'nda bulunan Türkali-1 kuyusunda yeni faaliyetlerine başladığını belirtti.

Dönmez, burada şimdiye dek 2 bin 600 metreye kadar inildiğini aktardı. 

Kanuni sefere başlıyor!

Kanuni sondaj gemisi ise Karadeniz seferine başlıyor.

Söz konusu gelişmeye ilişkin paylaşım Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Dönmez, Kanuni sondaj gemisine ilişkin bir videoya yer verdi.

Söz konusu videoda, 13 Ekim günü Yavuz sondaj gemisini selamlayan Kanuni'nin ilk görevi için yola çıktığı ifade edildi. Kanuni'nin 18 Ekim günü Çanakkale Boğazı'ndan çıktığı ve 21 Ekim günü kule söküm çalışmaları için Haydarpaşa Limanı'na yanaştığı belirtildi. 

Dönmez, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi olan Kanuni'nin bugün Karadeniz'e uğurlanacağını ifade etti.

Yorumlar (0)