Yeni müjdeler yolda! Fatih matkabı döndürdü

Fatih sondaj gemisi, yeni müjdeler verebilmek için Türkali-1 kuyusunda sondaj faaliyetlerine başladı.

EKONOMİ 05.11.2020, 12:35
Yeni müjdeler yolda! Fatih matkabı döndürdü

Fatih sondaj gemisi Karadeniz'de matkabı döndürdü.

Söz konusu gelişmeye ilişkin açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Dönmez, Fatih sondaj gemisinin yeni müjdeler için harekete geçtiğini duyurdu. 

Dönmez, hazırlık çalışmalarının yapılmasından sonra Fatih sondaj gemisinin Türkali-1 kuyusunda sondaj faaliyetlerine başladığını bildirdi. 

Sondaj faaliyetlerinin 75 gün boyunca devam edeceğini kaydeden Dönmez, söz konusu faaliyetlerin bereketli olması dileğinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay yaptığı açıklamada, Fatih sondaj gemisinin Filyos Limanı'nda hazırlık aşamalarından geçeceğini, daha sonra da Sakarya gaz sahasında bulunan Türkali-1 kuyusunda sondaj faaliyetlerini sürdüreceğini ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkali-1 kuyusundan yakın zamanda müjdeli haberlerin gelebileceğine dikkat çekmişti.

Erdoğan, Tuna-1 kuyusunda bulunan 405 milyar metreküplük doğal gazın Türkiye'nin tamamına hizmet sağlayan sistem ile bütünleştirileceğini kaydetmişti. 

2023 senesinde doğal gazı Türk milletinin kullanımına sunmayı hedeflediklerini belirten Erdoğan, bu şekilde Türkiye'nin en büyük hidrokarbon kaynağına sahip olabileceğini söylemişti.

Erdoğan, hem Akdeniz'de hem de Karadeniz'de yapılacak sondaj faaliyetleri ile daha fazla doğal gaz kaynağına ulaşabileceğini belirtmişti.  

Yorumlar (0)