Erdoğan: Enkaz kaldırma yarışına girilseydi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de meydana gelen depremden 5 gün sonra enkazın tamamen kaldırılamamasını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, enkaz kaldırma yarışına girilmediğini, bu sayede depremden 91 saat sonra Ayda bebeğin sağ olarak çıkarılabildiğini ifade etti. 

GÜNDEM 05.11.2020, 13:00
Erdoğan: Enkaz kaldırma yarışına girilseydi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir depreminin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen enkazın hala tamamen kaldırılamadığını söylemişti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.

Erdoğan, İzmir'de enkaz kaldırma yarışına girilmediğini, bu sayede depremden 91 saat sonra Ayda bebeğin sağ olarak çıkarılabildiğini hatırlattı. 

"Nasıl İzmir milletvekilisin?"

Kılıçdaroğlu'nun İzmir milletvekili olduğuna dikkat çeken Erdoğan, buna rağmen enkaz kaldırma çalışmalarını takip etmediğini, sadece uğrayıp geri döndüğünü ifade etti. 

"Tüm çalışmalar sıkıntısız şekilde yürütüldü"

Erdoğan, İzmir'de arama-kurtarma çalışmaları, enkaz kaldırma faaliyetleri, sağlık, gıda ve barınma hizmetlerinin sıkıntısız bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, bakanlar dâhil bütün yetkililerin depremden sonra seferber olduklarını ve yaşananları anbean izlediklerini söyledi.

"Bir ay içerisinde konutların inşası başlayacak"

Enkaz kaldırma faaliyetlerinin kısa bir süre içerisinde sona ereceğini aktaran Erdoğan, bir ay içerisinde de deprem konutlarının inşasına başlanacağını ve 2021 bitmeden söz konusu konutların teslim edileceğini belirtti.

"Hem Kızılay hem AFAD oradaydı"

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Elazığ depreminde hiç Kızılay çadırı ile karşılaşmadığını" söylediğini hatırlatarak, hem Elazığ'da hem de İzmir'de Kızılay ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin hazır bulunduğunu kaydetti.

"Çadırlar kuruldu"

İzmir'de depremzedeler için çadırların kurulduğunu ve hatta KYK yurtlarının da hazır duruma getirildiğini ifade eden Erdoğan, vatandaşların daha çok çadırlarda kalmayı tercih ettiklerini aktardı.

"Deprem ihtimali her zaman var"    

Erdoğan, Türkiye'nin deprem kuşağında olduğuna ve her zaman deprem ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekerek, stoklarda 1.000 adet konteynerin bulunduğunu ve söz konusu konteynerlerin İzmir'de kullanılacağını ifade etti.

Yorumlar (0)